Nestala devojčica
Foto: Printscreen/MUP MAKEDONIJE

Vanja Gorčevska (14) iz Skoplja nestala je pre tri dana, a u potragu za devojčicom koju traži ceo region, sada se uključio i Interpol, saopštio je MUP.

Devojčica u školu nikad nije stigla, a njen mobilni telefon poslednji put je lociran na Partizanski Odeji kod kafića Broz. Zaposleni u kafiću kažu da ništa nisu videli, ali da je policija uzela snimke sa njihovih kamera.

Na društvenim mrežama u celom regionu dele se Vanjine fotografije. Informacije o njenom nestanku objavljene su i na platformi "Pronađi me" koji je deo mreže "Amber Alert" u Evropi.

Kako su saopštili iz tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova, intenzivno se radi na pronalasku devojčice. Svi bliski i dalji kontakti, kao i svi elektronski uređaji se proveravaju kako bi se došlo do neke informacije koja bi mogla da dovede do nestale devojčice.

"Osnovan je štab u Skoplju. Potpuno smo posvećeni pronalaženju devojčice. Takođe smo u stalnom kontaktu sa porodicom. Održan je niz razgovora sa bliskim ljudima i sa osobama za koje mislimo da je bila sa njima u kontaktu. Proveravaju se informacije, video materijali i preduzimaju se mere za rasvetljavanje slučaja", rekao je Toni Angelovski, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

U potragu za Vanjom uključili su se i građani, čak i članovi Lovačkog saveza.

Kako navode iz policije, Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamno braon kosu, braon oči, nosi fiksnu protezu i ima mladež na desnoj strani lica.

U trenutku nestanka na sebi je imala plavu bluzu, crnu jaknu, crne farmerke sa bočnim džepovima, i bele patike sa braon prugama.

Devojčica je iz kuće izašla sa rancem, a kod sebe je imala iPhone.

Ukoliko vidite negde ovu devojčicu, odmah pozovite MUP.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading