RUSI ŠIRE KONTROLU U PRAVCU AVDEJEVKE Munjevite borbe na frontu, seva na sve strane!
Foto: Printscreen/Youtube

Jurišni odredi, prema preliminarnim informacijama 1. slavjanske brigade i bataljona “Somali”, nalaze se na prilazima selu Severnoje, koje se nalazi na jugozapadnom sektoru fronta. Selo je udaljeno manje od kilometar. Pre toga, Rusi su se učvrstili na komandnoj visini južno od navedenog naselja i sada drže okolinu pod vatrom, koristeći oklopna vozila, protivtenkovske sisteme i mitraljeze.

Na južnom sektoru fronta, jurišni odredi Oružanih snaga Rusije zauzeli su selo Vinogradniki, proširivši kontrolu u blizini industrijske zone. Jedinice Oružanih snaga Ukrajine povukle su se iza kamenoloma na severozapad.

Na severnom delu fronta, jedinice Oružanih snaga Rusije uspešno su odbile više kontranapada Oružanih snaga Ukrajine na selo Stepovoe i okolinu. Ukrajinske trupe su pretrpele gubitke i nakon toga njihova aktivnost je smanjena.

Mnoge ukrajinske internet stranice već otvoreno postavljaju pitanja i pišu o tome da li je vredno držati Avdejevku, žrtvujući hiljade života vojnika Vojske i Nacionalne garde Ukrajine. Vojska im objašnjava da oni sami hoće da odu odatle, ali vrhovni komandant Zelenski to zabranjuje.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading