RASVETLJEN SLUČAJ "NESTALE BEBE" U DEČIJOJ KLINICI Majka lagala da je trudna, pa uhapšena nakon vesti koja je potresla region
Foto: Promo/Pixabay/Fleimax

Podsetimo, roditelji su tvrdili da je njihova petomesečna beba jedno vreme bila na odeljenju Ginekološko-akušerkske klinike, a nakon što je rođena sa komplikacijama. Dete je potom, kako su tvrdili, prebačeno na Dečju kliniku iz koje potom, kako su prijavili, nestalo, prenosi Telegraf.

Policija je odmah proverila obe bolnice, ali i izjave oca i majke, jer su bile kontradiktorne. Nakon što su se oglasili iz bolnica i rekli da ne postoje podaci da je dete koje je prijavljeno kao nestalo ikad rođeno, a kamoli nestalo iz bolnice, oglasio se i MUP koji je naveo da je lice L. A. podnelo lažnu prijavu.

"Odmah po dobijanju prijave preuzete su neophodne mere, uključena su brojna odeljenja u istragu, kao i kancelarija javnog tužioca u Skoplju. Detaljna istraga sprovedena je u GAK Skoplje i tom prilikom su provereni svi papiri, te je ustanovljeno da je L. A. poslednji put tamo bila hospitalizovana 2019. godine. Istovremeno je izvršena provera na Dečjoj klinici i utvrđeno je da nijedna beba u navedenom periodu nije bila na lečenju", saopštili su iz MUP.

Ističe se da je ispitan i izabrani lekar L. A. te da je ustanovljeno da je išla na pregled 8. marta 2023. godine, te da je tom prilikom ustanovljeno da ona nije u drugom stanju.

"Na osnovu svih prikupljenih dokaza, ustanovljeno je da je prijava L. A. lažna", dodaje se u saopštenju.

L. A. je privedena i čeka saslušanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading