NESTALA BEBA IZ DEČJE KLINIKE Bila prebačena sa GAK-a, stravičan slučaj potresao Makedoniju
Foto: Promo/Pixabay/Fleimax

Policija u Makedoniji istražuje slučaj bebe koja je navodno nestala iz Dečje bolnice u koju je prebačena sa GAK, prenosi Telegraf pisanje Sitela.

Roditelji tvrde da je njihova petomesečna beba jedno vreme bila na odeljenju Ginekološko-akušerkske klinike, a nakon što je rođena sa komplikacijama. Dete je potom, kako tvrde, prebačeno na Dečju kliniku iz koje je sada navodno nestalo.

Policija je odmah krenula u proverava obe bolnice, ali i izjave oca i majke, jer su donekle kontradiktorne. Ukoliko se utvrdi da je u pitanju lažna prijava, oboje bi mogli da odgovaraju pred zakonom.

Naime, supružnici iz Kumanova i Skoplja tvrde da je 11. jula rođeno muško dete, pre termina, male težine i sa zdravstvenim komplikacijama. Dete je, prema njihovim tvrdnjama, prvo mesec dana bilo hospitalizovano na Odeljenju intenzivne nege u GAK, nakon čega je prebačeno u Dečju bolnicu, na dalje lečenje.

Majka tvrdi da je dete redovno posećivala ali da joj je, kada je pre dva dana otišla u posetu, u bolnici rečeno da "takvo dete kod njih ne postoji".

U Dečjoj klinici i Klinici za ginekologiju i akušerstvo znaju za slučaj jer su im se javili roditelji, ali obe klinike tvrde da takva beba nije ni rođena niti je lečena kod njih.

U Dečjoj klinici su za Sitel potvrdili da su oni i policajci odmah po pozivu roditelja proverili sve, te da je proverom kartona utvrđeno da takvo dete nikada nije primljeno u bolnicu, niti je beba bila hospitalizovana bez pratnje roditelja.

U GAK-u tvrde da roditelji daju lažni iskaz. Navode da nemaju ime majke zavedeno u svojim knjigama ni u julu mesecu, niti bilo kojeg dana tokom 2023. godine.

"Tokom 2023. godine pacijent koji sada iznosi ove tvrdnje u vezi sa nestankom bebe nijednom nije došao na pregled u kliniku“, reaguju iz GAK-a.

Nezvanično, provera na ovoj klinici pokazala je da je majka poslednji porođaj na ovoj klinici imala 2019. godine i od tada se nije pojavljivala na klinici, sve do juče kada je počela da traži dokumenta za navodnu bebu.

Obe Klinike kažu da su svi pacijenti – deca i roditelji koji se nalaze u bolnicama - bezbedni i da nema mesta panici i strahu i da je reč o lažnoj prijavi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading