NAŠAO SAM DVA PRSLUKA KAKO PLUTAJU U toku je potraga za nekoliko kajakaša kod Dubrovnika
Kajakaški savez Srbije

U toku je potraga za izletnicima s kajaka koje su građani uočili prevrnute kod ostrva Lokrum kod Dubrovnika, prenose hrvatski mediji.

Kako se nezvanično saznaje, u toku je potraga za nekoliko kajakaša koji su zapeli na talasima i ne mogu da se vrate na kopno.

Navodno, deo izletnika je uspeo da se spasi izlaskom na stene, dok se za ostalima traga. Takođe, prema nezvaničnim podacima među izletnicima s kajacima bilo je i dete koje je, kako se saznaje, spaseno.

Policija je primila dojavu oko 15.20 sati od građana, a u pomoć kajakašima krenuli su i građani na brodovima.

I Dubrovčanin Dominko Radić uključio se u akciju spasavanja.

- Dobio sam dojavu, izašo sam na pučinu, video četiri, pet izvrnutih kajaka. Plutale su lične stvari i dokumenti. More mi je prelazilo preko barke, toliko su visoki talasi, na mahove vetar duva i do 80 kilometara na sat. U akciji je učestvovao i brod Galešnik iz Cavtata. Ja sam zvao brod Danče da izađu. Priključila se i Skala. Našao sam tri kajaka prevrnuta, plutali su dokumenti, ali nema ljudi. Ja sam uspeo da spasem dvojicu, ali ništa ne govore jer su ljudi u šoku. Zabrinjava me što sam našao i dva prsluka kako plutaju - kaže za hrvatske medije Radić.

- Vlasnici kajaka kontradiktorno govore koliko im fali ljudi. Policija s jednim i drugim gliserom je intervenisala, ja više nisam mogao da izdržim zbog talasa koji se prelivaju preko barke. Navodno je brod Galešnik spasio četvoricu - dodao je Dominko.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading