"STAĆEMO NA PUT VELIKOSRPSKIM PROJEKTIMA": Pogledajte ko je Spajićev ključni igrač za sastav vlade (VIDEO)
Printskrin

Podsetimo funkcioner Nove srpske demokratije Slaven Radunović izjavio je da su zvaničnici koalicije „Za budućnost Crne Gore“ u subotu razgovarali sa mandatarom za sastav vlade, liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem, i da su dan kasnije očekivali njegovu formalnu ponudu, koje nije bilo.

Isti stav potvrdio je i Milan Knežević rekavši da ZBCG dosad nije dobila zvaničnu i konačnu ponudu za ulazak u Vladu od strane mandatara Milojka Spajića.

Knežević je istakao da sve što se ovih dana pojavljivalo u medijima, a odnosilo se na navodne ponude upućene ZBCG obične su "spekulacije i neutemeljene medijske konstrukcije".

"U nedavnom neformalnom razgovoru sa mandatarom Milojkom Spajićem zatražili smo od njega da nam saopšti svoj stav i konačnu ponudu o mogućem ulasku ZBCG u Vladu, i da taj svoj predlog učini javnim kako bi se izbegla dalja medijska nagađanja i nezvanični izvori koji unose dodatnu konfuziju", poručio je on. 

Knežević je kazao da od nedelje čekaju izjašnjenje mandatara Spajića.

"Ovim javnim obraćanjem želimo eliminisati svaki vid navodne misterije oko formiranja Vlade, i jasno se odrediti pred građanima koji su nam ukazali poverenje na junskim izborima", poručuje Knežević.

Da li je u pitanju pravljenje Spajićevih ustupaka Bošnjačkoj stranci ili ne, ostaje nam samo da nagađamo ali neosporna je činjenica da je njegov tas na vagi za formiranje nove vlade Ervin Ibrahimović, čovek koji itekako ima izražene antisrpske stavove. 

Lider Bošnjaka to je i potvrdio u svom govoru 31.3.2023. na završnom skupu predsedničkog kandidata Mila Đukanovića u Podgorici, rekavši da je došlo vreme da Bošnjaci "raspakuju kofere" i da je došao kraj velikosrpskim projektima.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading