NITI SAM JA SLAVKO ŠTIMAC, NITI JE NJEMAČKI AMBASADOR ONAJ ŠTO TRAŽI KO JE ZAPALIO ŽITO: Knežević o  uticaju Nemačke na formiranje vlade u CG
EPA

„Crna Gora nije „Salaš u Malom Ritu“, niti sam ja Slavko Štimac, niti je njemački ambasador onaj Šicer da traži ko je zapalio žito. Poštujemo Njemačku kao jednu od najrazvijenijih zemalja svijeta ali posjetiću vas da se i Njemačka vezuje za jednu od najvećih korupcionaških afera ovdje u Crnoj Gori, a to je privatizacija „Telekoma“ koju smo mi raskrinkali a koja je još uvijek nema pravosudni epilog“, ističe Knežević.

On je pozvao nemačkog ambasadora da razgovaraju i da se uvere kako od koalicije ZBCG Crnoj Gori ni njenoj vladi  ne preti bilo kakva destabilizacija.

„Mi nismo ljudi koji će na bilo koji način destabilizovati ni Crnu Goru, ni crnogorsku vladu i da oni nekako, malo smanje taj doživljaj u smislu da se ovdje svakodnevno dijele packe i da jedna, ili druga, ili peta ambasada sastavljaju Vladu, i posle se onda bune kad ja kažem da Crna Gora liči na ambasadoristan, jer to nije nigdje zabilježeno da oni imaju takav jedan opseg aktivnosti koji ide u pravcu sastavljanja vlade“, kazao je Knežević.

On je istakao da o navodnim pritiscima Ambasade Nemačke nije čuo od strane mandatara Spajića, već da je to saznao kroz neformalne razgovore.

„ E sad, bilo bi vrlo interesantno, evo recimo za ostale zemlje „Kvinte“, liše Njemačke, da istraže kako recimo Njemačka poštuje sve ove sankcije Rusiji, da li tu postoji neka saradnja, da li tu postoji neka njemačka banka u Rusiji koja nije zatvorena i koja nije povukla depozite i nije zaustavila svoj rad. Bilo bi vrlo, evo vas pozivam, vjerujte da sam dobro obaviješten iako nisam na funkciji predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu“, poručio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading