DA LI SE VIŠE PLAŠITE SANKCIJA AMERIKE ILI ALAHA? Kadirov se obratio liderima islamskog sveta: Probudite se, dok ne bude kasno
Foto: EPA

„Gde su lideri muslimanskih država u ovom trenutku? Zašto dozvoljavaju da se naše Sveto pismo otvoreno gazi i ne preduzimaju nikakve značajne mere da se zaštite muslimani i islamska vera?!”, upitao je čečenski lider u video obraćanju na telegramu.

Kadirov je takođe upitao lidere islamskih zemalja: da li se zaista više plaše sankcija SAD i Evrope od gneva Svemogućeg Alaha?

„Pozivam lidere islamskih država da se probude i učine sve što je moguće da zaštite našu religiju od svake vrste zločinačkog ugnjetavanja“, dodao je on, istakavši da u protivnom "može biti kasno".

List Aftonbladet piše da je švedska policija dozvolila još jednu akciju spaljivanja Kurana.

„Sutra, ispred iranske ambasade u Stokholmu, planirano je spaljivanje Kurana. Policija je odobrila zahtev za održavanje akcije“, navodi list. Nije precizirano ko je organizator akcije.

Spaljivanje Kurana

Podsetimo, krajem juna u glavnoj džamiji u Stokholmu jedan muškarac u znak protesta pocepao je i zapalio Kuran. Oko 200 ljudi gledalo je ovu akciju: čovek je prvo iščupao stranice iz Kurana, njima obrisao cipele, zatim u knjigu stavio slaninu i zapalio je.

Policija je nakon toga uhapsila dve osobe – organizatora spaljivanja Kurana, koji je osumnjičen za podsticanje mržnje prema etničkim grupama i kršenje zabrane o paljenju vatre na otvorenom, dok je druga osoba privedena jer je pokušala da ga pogodi kamenom.

(Sputnjik)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading