"HOĆE DA KUPE VREME" Kadirov oštro odbacio tihe ponude za pregovore
Foto: Tanjug/Tanjug

- Predstavnici različitih zemalja sve više razgovaraju o temi pregovora o situaciji u Ukrajini. Najpreduzetniji od njih predlažu konkretan plan za mirno rešenje sukoba. Međutim, ja se suštinski ne slažem sa ovim. Pregovori su potrebni samo državama koje znaju da su u bednom stanju. Rusija objektivno nije takva država. Uvlačeći našu zemlju u ovaj dug i mukotrpan proces razgovora o mirovnom planu, oni samo pokušavaju da kupe vreme. Istovremeno, oni pogrešno veruju da to može pomoći kijevskom režimu da preokrene tok specijalne vojne operacije - napisao je Kadirov.

Prema njegovim tvrdnjama, zapadne zemlje su na samom početku rata uvele Rusiji sankcije "penom na usta, ubeđujući svoje istomišljenike da će to dovesti do potpunog uništenja ruske ekonomije", ali su se "neočekivano našli na ivici ekonomskog kolapsa", dok je Ruska Federacija "pojačala tempo proizvodnje i značajno obogatila domaće tržište".

- Istovremeno, imamo bolje uslove za bavljenje malim i srednjim biznisom u kontekstu stranih kompanija koje su napustile zemlju. Sada žele da se vrate pod raznim izgovorima. To ukazuje da sankcije nisu izazvale očekivanu destruktivnu reakciju. Štaviše, zahvaljujući naporima uspeli smo da modernizujemo privredu zemlje, zbog čega smatram da nema smisla pregovarati. Nismo zadovoljni ovakvom situacijom. Pobeđujemo na svim frontovima - i na bojnom polju i u međunarodnoj političkoj areni. Ostaje samo da ono što smo započeli privedemo kraju - zaključio je Kadirov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading