TURISTI NAPLATILI SEČENJE SENDVIČA Šokirao se kada  je dobio račun u restoranu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Neimenovani muškarac, koji je u regiju jezera Como stigao iz obližnjeg Milana, naručio je vegetarijanski sendvič punjen pomfritom u Pace baru. Nakon što ga je pojeo, šokirao se kada je otkrio neželjeno povećanje cene na svome računu, piše Jutarnji.hr.

Račun je podmirio bez pritužbe osoblju, ali je kasnije objavio negativnu recenziju na TripAdvisoru.

Nezadovoljni gost objasnio je da je naručio sendvič kako bi ga mogao podeliti s prijateljem, ali nikada nisu zatražili da ga osoblje restorana prereže na polovine.

"Neverovatno, ali istinito", napisao je muškarac uz fotografiju računa na TripAdvisoru. Na njemu se može vidjeti da je cena sendviča 7,50 eura, Coca Cola košta 3,50, voda 1,50 i espresso 1,2o eura, a tu je i sporna ‘diviso da meta‘, naknada za rezanje sendviča koja iznosi 2 eura.

Muškarac je restoranu dao jednu zvezdicu na TripAdvisoru, što je ocena koja je daleko od prosečne četiri i po zvezdice - na temelju više od 100 recenzija.

Vlasnica restorana branila se kad su je pitali za spornu naknadu.

"Dodatni zahtevi imaju cenu", rekla je vlasnica Cristina Biacchi za talijanske novine La Repubblica.

“Morali smo koristiti dva tanjura umesto jednog i vreme za njihovo pranje se udvostručuje, a zatim i dva podmetača. Nije to bio običan tostirani sendvič, unutra je bio i pomfrit. Trebalo nam je vremena da ga prepolovimo.”

Takođe je napomenula da se kupac nije žalio niti dovodio u pitanje naplatu te je pojasnila da bi uklonila naplatu s računa da se neko pobunio.

Ova praksa nije neuobičajena u skupim gradovima i popularnim turističkim destinacijama u SAD-u, gde se ponekad naplaćuje deljenje obroka. Neki restorani u New Yorku čak i zabranjuju deljenje porcije.

Budući da je ova priča o iznenadnoj naknadi za uslugu postala viralna, TripAdvisor je bio prisiljen da pauzira recenzije za navedeni restoran, koji se našao na udaru ljutitih komentara.

"Zbog nedavnog događaja koji je privukao opreznost medija i izazvao priliv recenzija koje ne opisuju iskustvo iz prve ruke, privremeno smo obustavili objavljivanje novih recenzija za ovaj objekt", navodi se na web stranici.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading