konferencija za medije zorana lazovića
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ todor kadic

Svedočeći u svojstvu oštećenog, Lazović je kazao da je na svojoj koži osetio da je na sceni selektivna primena pravde.

„Ne vidim pravično suđenje, niti postoji poštovanje prezumpcije nevinosti“, izjavio je Lazović.

On je danas, u sudnici Višeg suda u Podgorici, rekao da se ne pridružuje krivičnom gonjenju okrivljenih.

Nakon što je Lazović kazao da se ne seća ranijeg iskaza, sudija Radović mu ga je pročitao.

Lazović je, tada, između ostalog, naveo da nijednim svojim postupkom nije dao nekom razlog da prijeti njemu i njegovoj porodici.

“Duže od 30 godina sam u sektoru bezbednosti. Najveći deo vremena se odnosio na borbu protiv kriminalnih grupa”, deo je iskaza koji je Lazović tužilaštvu dao u februaru prošle godine.

Sa pozicije pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor borbe protiv organizovanog kriminala, rekao je tada Lazović, smenjen je nezakonito.

“Moji rezultati rada su govorili da treba da budem nagrađen, a ne smenjen”, smatrao je Lazović.

Neretko mu je, rekao je on prošle godine, pripisivano da je na nekoj političkoj strani. Te optužbe je odbacio, smatrajući sebe profesionalcem, iza kojeg stoje rezultat. Verovao je, naveo je tada, u institucije.

“Sa ove vremenske distance, imam drugačiji odnos prema pojedincima u institucijama, odnosno prema pojedincima iz izvršne i sudske vlasti, kao i tužilačke organizacije”, nadovezao se danas Lazović, navodeći da su “na sceni selektivno sprovođenje pravde, nepravično suđenje i nepoštovanje prava na prezumpciju nevinosti”.

Sudija Radović je, potom, prekinuo njegovo izlaganje jer, obrazložio je, “Lazović iznosi mišljenje koje nema veze s predmetom”.

Nakon zahteva advokata Damira Lekića da Lazović obrazloži to što je na svojoj koži osetio selektivno sprovođenje pravde, kao i da je odbrana dekor u sudnici, sudija Radović je zabranio odgovor.

Kriminalna grupa, protiv koje se vodi postupak, navodno je, osim Lazovića, planirala ubistvo i njegovog sina Petra, službenika Agencije za nacionalnu bezbednost, nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, suspendovanog specijalnog tužioca Saše Čađenovića i policajca Ivana Đokovića.U planu kriminalne organizacije, koju čine Emil Tuzović, Stefan Đukić, Zoran Perović, Dušan Dudić, Milan Brajović, Nino Korać, Stefan Mićić, Aleksandar Raičević, Dušan Boljević, Albin Salić, Branko Pejanović, Haris Tuzović, Goran Milašinović i Bojan Lopičić, bio je, navodno, i fizički napad na sutkinju Biljanu Uskoković.

(RTCG)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading