POZNATI RUS OBJAVIO PROBLEME U SPECIJALNOJ VOJNOJ OPERACIJI "Dragi i voljeni Vladimire Vladimiroviču, nije li vreme..." (VIDEO)
Foto: EPA/Alo Ilustracija/EPA

Kovalev, kopredsedavajući Moskovskog veća preduzetnika i osnivač Sveruskog pokreta preduzetnika, naveo je brojne vojne neuspehe koje je Rusija pretrpela tokom prošle godine, a zatim se požalio i na slabljenje ekonomije svoje zemlje.

"Kada je započela specijalna vojna operacija, bio sam siguran, kao i mnogi drugi, da će naša hrabra vojska, druga najveća vojska na svetu, zauzeti Kijev za sedam dana i izgraditi svetlu budućnost zajedno s bratskim ukrajinskim narodom", rekao je, a prenosi Kijev Post.

"Kakav je bio rezultat? Povukli smo se uz velike gubitke. Ukrajinci su potopili krstaricu Moskva. Digli su u vazduh Krimski most. Pogodili su vojne objekte duboko unutar naših teritorija. Non-stop bombarduju područje Kurska, Belgoroda i Brjanska. Dignu u zrak dva voza dnevno", nastavio je.

"Teroristički napadi. Digli su u vazduh Vladlena Tatarskog, Dašu Duginu, sada Zahara Prilepina. Ko je sledeći?! Sve je to na našoj teritoriji! Udarili su na svetinju – Kremlj. Ekonomija propada, pada prodaja automobila, stanova, odeće. Propadaju trgovački centri i restorani! Preduzetnici odlaze iz zemlje", poručio je on.

"Ovo nije specijalna vojna operacija, ovo je užasan rat", kazao je Kovalev i zatim zatražio od ruskog predsednika Vladimira Putina da se pobrine za pojedince koji su odgovorni za ruske neuspehe.

Nagovestio je i da bi njegova organizacija poslovnih lidera, Sveruski pokret preduzetnika mogla da popravi situaciju.

"Dragi i voljeni Vladimire Vladimiroviču, nije li vreme da se rešite tih praznoglavaca koji su vas uvek iznova zafrkavali zajedno sa svojim ženama na Azurnoj obali? I zovite preduzetnike – iskusne organizatore, menadžere i rodoljube! I osiguraćemo pobedu u ratu! Sprovešćemo snažne ekonomske reforme i zajedno ćemo Rusiju učiniti bogatom i naprednom državom koju će poštovati ceo svet", naglasio je.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading