NAJVAŽNIJI RUSKI PRAZNIK Očekuje se istorijsko obraćanje Vladimira Putina!
Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Nedavni napad dva drona na Kremlj nije poremetio planove, pa će preko kaldrme na Crvenom trgu proći ruska vojna tehnika i marširaće predstavnici svih rodova vojske.

Predviđeno je da na početku parade govori predsednik Vladimir Putin. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu kazao je da će na paradi u Moskvi učestvovati više od 10.000 vojnika i oficira kao i 125 jedinica vojne tehnike.

Rat u Ukrajini ušao je u 440. dan. - Alo.rs

U Sankt Peterburgu će na paradi biti manje vojne tehnike. Kroz centar grada će proći 80 jedinica vojne tehnike na čelu sa legendarnim sovjetskim tenkom T-34. Proba učesnika ovogodišnje parade je bila 7. maja, a vežbalo se od aprila.

Pošto se ove godine slavi 78. godišnjica, a ne "okrugla", službeno nisu pozivani strani predsednici. Zna se da će sigurno biti na tribinama predsednik Kirgistana Sadir Žaparov.

Putin je u nedelju razgovarao telefonom sa predsednikom Turkmenistana Serdarom Berdimuhamedovom. Bilo je reči i o zajedničkoj borbi svih naroda koji su živeli u SSSR-u protiv fašizma. Putin ga je pozvao da dođe u Moskvu, ali se za sada ne zna hoće li prisustvovati.

Ove godine neće biti patriotske akcije "Besmrtni puk", odnosno masovnih šetnji građana koji nose slike predaka koji su učestvovali u borbi protiv fašizma, jer vlasti ne žele da se dogodi neka provokacija ili teroristička akcija.

Dan pobede nad fašizmom velika većina od 65 odsto Rusa smatra najvažnijim praznikom.

Još 2014. godine većina građana Rusije smatrala je da je Nova godina najvažniji praznik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading