OD TURSKE TRAŽE SAMO JEDNO! Irak reagovao nakon raketiranja aerodroma
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Predsednička kancelarija Iraka je saopštila da Ankara nema zakonskih osnova za "nastavak terora nad miroljubivom civilnom populacijom, uz izgovor da su na iračkoj teritoriji prisutne snage koje su neprijateljske prema Turskoj".

Bagdad je pozvao Tursku da prizna svoju odgovornost za napade na iračkoj teritoriji, zvanično se izvini, okonča "agresiju" i nađe rešenje za svoje unutrašnje probleme kroz dijalog.

Ako se ova "agresija" protiv Iraka ponovi, Bagdad će zauzeti "čvrst stav", zaključuje se u saopštenju na sajtu Predsedničke kancelarija Iraka.

U petak je dron pogodio oblast u blizini aerodroma Sulejmanija na severu Iraka, ali nije načinjena nikakva šteta i letovi nisu otkazani, saopštio je ranije šef kurdske regionalne vlade za odnose sa stranim medijima Lavk Gafuri, prenosi Rojters.

PENZIONISANI TURSKI PUKOVNIK: SAD žele da stvore novog "Zelenskog"

Turska je nekoliko dana pre ovog napada odlučila da zatvori svoj vazdušni prostor za avione koje sleću na aerodrom Sulejmanija ili poleću sa njega.
Ankara je navela da je preduzela ovaj korak zbog pojačane aktivnosti militanata Radničke partije Kurdistana (PKK) na severu Iraka.

Pratite najnovije  VESTI SA FRONTA


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading