"SRAM TE BILO!" Erdogan brutalno izvređao američkog ambasadora: Moja vrata su za njega zatvorena!
Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odbio je dalje sastanke sa američkim ambasadorom u Ankari, koji se ranije sastao sa jednim od opozicionih kandidata na izborima 14. maja Kemalom Kiličdarogluom.

Kandidat za predsednika Turske Kemal Kiličdaroglu se, na inicijativu američke strane, sastao sa šefom američke diplomatske misije Džefrijem Flejkom, rekao je ranije njegov savetnik za "RIA Novosti".

"Ambasador Džozefa Bajdena se sastaje sa Kemalom?! Sram te bilo, misli svojom glavom. Ti si ambasador. Tvoj sagovornik u ovoj zemlji je predsednik. Kako ćeš imati obraza da dođeš posle toga i da tražiš sastanak sa predsednikom? Moja vrata su za njega zatvorena, on više ne može da uđe", rekao je Erdogan, prenosi list "Star".

Erdogan smatra da američki diplomata mora da zna gde mu je mesto.

"Nek nauči kako treba da radi jedan ambasador. Ako to ne zna, ne može da dođe pred moja vrata", naglasio je Erdogan.

Predsednički i parlamentarni izbori u Turskoj zakazani su za 14. maj. Glavni protivkandidat aktuelnom predsedniku Erdoganu – jedinom kandidatu "Republikanskog saveza" – je kandidat opozicionog "Narodnog saveza" Kemal Kiličdaroglu.

Rezultati anketa još nisu pokazali favorita predstojećih izbora, međutim, stručnjaci napominju da će to biti najteža izborna trka za vladajuću stranku zbog razornih zemljotresa koji su odneli živote više od 50 hiljada ljudi, kao i zbog teške ekonomske situacija u zemlji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading