SUROVI PLAN ZAPADA DA BELORUSIJU OBRIŠE SA MAPE SVETA Lukašenko progovorio o zastrašujućoj akciji protiv njegove zemlje
Foto: Ilustracija

Zapad je, kako je kazao, pokušavao da destabilizuje situaciju u zemlji, ali Belorusija će opstati i postati samo jača nego pre, poručio je lider.

On je istakao da je poboljšanje životnog standarda građana jedan od prioriteta, te da sve što je obećano mora biti i ispunjeno.

"To je društveni sporazum vlasti i naroda", objasnio je on i dodao da se rast cena, koji se desio prošle jeseni, više nikada ne sme dopustiti.

"Cene su najbitnija tema za ljude. Rast cena od prošle jeseni se nikako ne sme ponoviti. Sprečite to na bilo koji način!", poručio je Lukašenko na današnjoj sednici vlade. 

U tom kontekstu, predsednik je napomenuo da država mora da iskoristi svoje najpametnije ljude kako bi postala što nezavisnija od drugih zemalja, a posebno kada se radi robi iz uvozu.

Zbog toga će biti potrebno razvijati tehnologiju, a u svemu tome veliku ulogu će igrati nedavno postignuti sporazumi sa Kineskom Narodnom Republikom. 

Lukašenko je podsetio da je tokom njegove nedavne posete Pekingu zemlja uspela da potpiše oko 40 ugovora, čija ukupna vrednost iznosi oko 3,5 milijarde američkih dolara. 

"Ne smemo da gubimo vreme zbog nekakvih daljih dogovaranja kojima nema kraja. Moramo da pojačamo i osavremenimo proizvodnju, koristeći se kineskim tehnologijama", poručio je predsednik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading