PUTIN POSLAO NIKAD JAČU PORUKU ZAPADU Kada rade to što rade danas u Ukrajini...
Foto: Alo ilustracija

„Mi smo u svoje vreme išli na to da ih 'stavimo u zagrade', imajući u vidu i smanjivanje tenzija, i to da je NATO proglasio sebe gotovo demilitarizovanom organizacijom, govorili su da su oni pre politička organizacija nego vojni blok. A kako nije vojni blok? Vidimo šta se događa. Zbog toga smo prosto primorani da se vratimo razmatranju te teme kao centralne“, rekao je Putin u emisiji Pavla Zarubina „Moskva. Kremlj. Putin“ na televizijskom kanalu „Rusija 1“.

Ruski predsednik je naglasio da se Rusija ne protivi učešću zemalja NATO-a u diskusiji o Sporazumu o straštekom ofanzivnom naoružanju, iako one formalno nisu učesnice tog dokumenta.

„NATO je izdao saopštenje u vezi s tim i istovremeno se prijavio za nekakvu diskusiju o tom pitanju. Ako je tako, onda, izvolite, mi se ne protivimo, neka učestvuju u toj diskusiji“, rekao je Putin.

On je istakao da ne može da zamisli da američki vojnici kontrolišu nuklearne objekte Rusije dok, istovremeno, podržavaju kijevski režim.

„Pored svega ostalog, kada rade to što rade danas u Ukrajini, ja prosto ne mogu da zamislim da američki vojnici šetaju po našim nuklearnim objektima. To je prosto smešno“, naglasio je Putin.

Ruski predsednik je, u vezi s odlukom Rusije da suspenduje svoje učešće u Sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju sa SAD, naglasio da je Rusija dužna da štiti svoju bezbednost i stratešku stabilnost.

„Njihova je stvar šta će da razumeju, a šta neće, mi ne možemo u njihovu glavu da uđemo. Mi shvatamo ono što mi moramo da radimo. A moramo da čuvamo svoju zemlju, da zaštitimo bezbednost, stratešku stabilnost“, naglasio je Putin.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading