NEMAČKI MINISTAR ODBRANE SRUŠIO SNOVE KIJEVA "To ne dolazi u obzir!"
Foto: EPA/EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Novoimenovani nemački ministar odbrane Boris Pistorijus odbacio je mogućnost da njegova zemlja pošalje borbene avione u Ukrajinu u intervjuu za Zidojče cajtung.

"To ne dolazi u obzir", odgovorio je Pistorijus na pitanje da li će Nemačka poslati borbene avione u Kijev.

Ovo pitanje je izneto u prvi plan nakon brojnih javnih apela ukrajinske vlade za zapadne borbene avione nakon što je Nemačka ranije ove nedelje odobrila isporuku borbenih tenkova Leopard 2.

"Lovački avioni su mnogo složeniji sistemi od glavnih borbenih tenkova i imaju potpuno drugačiji domet i vatrenu moć“, primetio je Pistorijus u intervjuu.

Pistorijus, koji je preuzeo dužnost prošle nedelje nakon ostavke svog prethodnika, takođe je za list rekao da specijalni odbrambeni fond Nemačke od 100 milijardi evra, koji je osnovan prošle godine, više nije dovoljan za pokrivanje nemačkih odbrambenih potreba, navodi CNN.

"Tih 100 milijardi neće biti dovoljno", rekao je Pistorijus, dodajući da veruje da će i Nemačka morati da poveća svoj redovni godišnji budžet za odbranu, koji je trenutno postavljen na oko 50 milijardi evra.

BRUKA! Berlin se pokajao nakon objave na Tviteru

Pored toga, ministar je rekao da je odluka Nemačke da suspenduje obaveznu vojnu službu 2011. godine „bila greška”, ističući da je otvoren za razgovore o novom modelu jačanja odnosa građana i države.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
gooo

28.01.2023 01:50

Koji lažovi i prevaranti...stalno govore neće slati pa na kraju pošalju...🤠🤠🤠