KO TO UNIŠTAVA OBALU PULE? Čak 10.000 Hrvata potpisalo referendum, ali novi hotel nastavlja sa izgradnjom
Foto: Printscreen/Youtube

Kako pišu hrvatski mediji, referendum za zaustavljanje izgradnje luksuznog hotela u hrvatskom primorskom gradu Puli propao je jer nije uspeo da dostigne prag izlaznosti birača sa samo 22,71 odsto registrovanih birača u gradu.

Od kada je hotel Valkane predstavljen javnosti, bilo je onih koji su bili protiv, što je dovelo do referenduma u ​​oktobru ove godine.

Kada bude izgrađen, hotel Valkane će biti prvi luksuzni hotel visoke klase na širem području Pule. Nalaziće se unutar nekadašnjeg kamenoloma, a njegovom izgradnjom, kako su rekli investitori, biće sanirano područje koje je bilo zapušteno od 1965. godine.

Glavni argument koji imaju 90 odsto učesnika referenduma protiv izgradnje je uništavanje netaknute prirode, šume i obale na ovom lokalitetu.

"Kao što smo ranije rekli, a potvrdile su sve nadležne institucije, referendum ni na koji način ne utiče na naš projekat. Zahvaljujemo se svima koji su nas podržavali sve ovo vreme. Tačno je da su nam izrečene laži izazvale brojne neprijatnosti i drago nam je da je većina Puljana jasno odlučila da kaže ne takvom ponašanju i da nije poverovala u neistine koje su iznosili protivnici hotela", saopštili su investitori.

KO TO UNIŠTAVA OBALU PULE? Čak 10.000 Hrvata potpisalo referendum, ali novi hotel nastavlja sa izgradnjom

Youtube

 

Ko su investitori?

Prema navodima hrvatskih medija, na 120 metara od šetališta Lungomare, i oko 160 metara od mora u Puli planira se izgradnja hotela sa pet zvezdica visok 27 metara, sa sedam nadzemnih etaža i sa dve podzemne i sa ukupno 360 kreveta. Vlasnik kompanije Hotel Valkane d.o.o. je Istra cement B.V. iz Holandije, navodno kompanija srpskog milijardera i medijskog tajkuna Dragana Šolaka

Protiv izgradnje privatnog hotela na velikoj zelenoj javnoj površini koja je omiljeno okupljalište generacija Puljana prva je ustala zeleno-leva stranka "Možemo", koja je potom inicijativu prepustila građanima.

O ovome nije bilo ni minuta izveštavanja na hrvatskom N1, a pobuna u Puli je ogromna. Ista N1 Hrvatske koja se toliko buni protiv "investicionog urbanizma" - osim kada gazda Šolak ne kaže drugačije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading