BALAŠEVIĆA DIZALI U ZVEZDE, A SAD MU PLJUJU PORODICU Nezabeleženo licemerje tajkunskih medija u vlasništvu Dragana Šolaka
Foto: privatna arhiva

Tako su juče portali u Šolakovom vlasništvu kao udarnu vest preneli informaciju jednog lokalnog novosadskog medija da je igrani film "Megdan", čiji je producent Aleksa Balašević, sina novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, koji je preminuo prošle godine, dobio od grada Novog Sada 15 miliona dinara na konkursu za sufinansiranje filmske umetnosti. To je, inače, oko deset odsto budžeta tog filma.

Tekst je napisan i intoniran tako da direktno sugeriše, iako to nije otvoreno napisano, da je reč o nekoj mućki i nameštaljci. Podsetimo, dok je Đorđe Balašević bio živ protivnici vlasti su pisali najveće hvalospeve o njemu (pa i celoj porodici), naročito nakon njegove pesme "Dno dna". Sada, međutim, Balaševići su "dobri" da se preko njihovih leđa razračunaju sa gradskom vlašću, koju vodi SNS. Toliko o moralu...

Kako su objavili tajkunski mediji, sa velikom dozom cinizma, firma Alekse Balaševića osnovana je tek kada je konkurs raspisan, drugi filmovi dobili su ukupno svega dve trećine novca koliko njegov film, i tako dalje... Nije im bila smetnja ni to što je komisija potpuno transparentno zasedala i isto tako obrazložila svoju odluku, kao ni to što je već dogovoren plasman na svetski poznatoj platformi Netfliks.

- Porodica Balašević je svojim talentima već dala značajan doprinos identitetu, kulturi i promociji Novog Sada. Film ima potencijal da ostvari veliku vidljivost jer je distribucija planirana na Netfliks platformi, koja je za savremenu filmsku produkciju možda značajnija od bioskopske distribucije - navela je komisija u obrazloženju odluke.

Film "Megdan" govori o ljudskim sudbinama i životnim izazovima i megdanima. Glavni lik je momak koji radi na vratima u jednom klubu, ali istovremeno radi i na ostvarenju svog sna da se proslavi u Las Vegasu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading