RUSIJA PREKIDA SVAKI DIJALOG SA NATO Zvanična Moskva otpisala i Makrona
Foto: Alo/Foto: Alo! Ilustracija A.V.

"Bilo kakav dijalog sa NATO-om kao organizacijom sada ne dolazi u obzir, s obzirom na trenutna dešavanja“, rekao je izvor.

„To je došlo do te mere da ćemo, kada se predstavnici NATO-a kao organizacije pojave na univerzalnim međunarodnim platformama, zahtevati da oni ne budu tamo“, rekao je on i dodao da se izuzetak može napraviti samo za određene platforme kao što je Organizacija za bezbednost i Forum za bezbednosnu saradnju Saradnja u Evropi (OEBS).

Bezbednosne inicijative Prema izvoru, od Rusije „ne treba očekivati“ da „konceptualno vrati“ predloge o bezbednosnim garancijama koje je pre godinu dana uputila SAD i NATO-u.

„Mi nećemo biti ti koji će to uraditi“, primetio je on.

„Razlog je u tome što će se, ako to uradimo, javiti potreba za ažuriranjem položaja, koji se ne može ažurirati jer sve zavisi od toga kako će se situacija na terenu odvijati tokom specijalne vojne operacije“, objasnio je izvor.

Makronove reči o garancijama Moskvi Iza reči francuskog predsednika Emanuela Makrona o potrebi obezbeđenja bezbednosnih garancija Moskvi ne stoji ništa, rekao je ruski izvor za TASS.

"Siguran sam da iza toga ne stoji ništa. To nije ništa drugo do pokušaj da se dokaže. Iza toga nema jasnog stava i kontrapredloga", rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, nema razloga da se očekuje da neko bude posrednik između Rusije i Ukrajine, jer se ne radi o „prenošenju bilo kakvih signala“, već je problem u tome što su pozicije strana nespojive.

Makron je nakon posete SAD rekao da bi buduća evropska bezbednosna arhitektura trebalo da uključuje garancije za Rusiju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading