"VLADIMIR PUTIN JE NAPRAVIO VELIKU GREŠKU" Oglasio se NATO
Foto: EPA/Foto: EPA/Mikhail Metzel Kremlin Pool

"Pokušaji da se ukrajinski narod liši vode, struje i grejanja nameran je napad na civile", rekao je Stoltenberg u intervjuu za dpa u Briselu.

Kremlj mesecima bombarduje ukrajinsku energetsku infrastrukturu. Rusija je u petak izvela nove napade širom Ukrajine, uključujući Zaporožje, Mikolajev, Vinicu, Poltavu, Dnjepropetrovsk i Harkov. Gađan je i Kijev.

Putin je podcenio NATO

Ruski predsednik Vladimir Putin "pokušava zimu iskoristiti kao oružje, nastojeći da slomi ukrajinski narod kako bi potkopao njegovu podršku ukrajinskoj samoobrani", rekao je Stoltenberg. No generalni sekretar NATO-a uveren je da Putinova strategija neće uspeti, prenosi Index.hr.

"Istorija nas zapravo uči da ovakva vrsta brutalnih napada na civile ne slabi volju za pružanjem otpora", nego je samo jača, rekao je. Stoltenberg takođe veruje da je Putin počinio veliku grešku podcenivši odlučnost članica NATO-a da pomognu Ukrajini.

"Saveznici NATO-a pružaju podršku Ukrajini nezapamćenih razmera i jasno su dali do znanja da će je podržavati dokle god bude potrebno", rekao je.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Aca

17.12.2022 10:28

Doći će i sudnji dan za NATO i to vrlo brzo!!!!

Čedo

17.12.2022 18:35

Pošalji svoju I bajdenovu decu da pomogne ukrajinu,Lake ti je gurati oružje tuđoj deci u ruke pa da ginu za vašu korist!!