MASOVNI RAKETNI UDARI NA UKRAJINU Rusi ciljaju vitalnu infrastrukturu, grmi na sve strane!
Foto: Printscreen/Youtube

Gradonačelnik Harkova Igor Terehova saopštio je da je taj gard potpuno bez struje, a snabdevanje električnom energijom prekinuto je i u Poltavi, prenosi Interfaks Ukrajina.

Infrastruktura je pogođena i u crnomorskom regionu Odese i u Vinici u centralnoj Ukrajini , a delovi Kijeva kao i severna Sumska oblast ostao je bez struje, saopštili su regionalni zvaničnici, prenosi Rojters.

Kijevom su odjeknule snažne eksplozije, rekli su Rojtersu svedoci u ukrajinskoj prestonici, a sistemi protivvazdušne odbrane dejstvovali su širom Ukrajine. Ukrajinski železnički operater saopštio je da je jedan broj linija ostao bez struje.

Kirilo Timošenko, zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika, izjavio je da je pogođena stambena zgrada u gradu Krivi Rog, gde bi, kako je rekao, moglo da bude zarobljenih ljudi ispod ruševina.

Rusija je izvršila „masovne napade na Ukrajinu“, rekao je Aleksij Kuleba, guverner Kijevske oblasti. Nema neposrednih izveštaja o žrtvama i nije poznato koja je tačno vitalna infrastruktura pogođena, navodi britanska agencija.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je da su je snabdevanje vodom u Kijevu u prekidu. I javni prevoz podzemnom železnicom je u prekidu jer se stanice metroa koriste kao skloništa zbog ruskog raketnog napada. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading