NA PUTU IM SE PRIDRUŽIO I MLADIĆ IZ SOLINA? Još nema informacija o nestalom paru iz Splita
Foto: privatna arhiva

Splitska policija još uvek nije uspela da uđe u trag 22-godišnjem Toninu Raiću iz Splita i njegovoj devojci Tini Smoljo čiji je nestanak prijavljen pre nedelju dana, piše Slobodna Dalmacija.

Kako stoji na internet stranicama Nestali.gov.hr, mladićev je nestanak prijavljen 7. novembra i stoji da je sa adrese prebivališta u Splitu otišao u nepoznato, dok je nestanak Tine Smoljo prijavljen dan kasnije i službeno se navodi da je s adrese prebivališta otišla u Holandiju. Mladić je kad je poslednji put viđen bio odeven u crni donji deo trenirke i crno-crvenu majicu, a za Tinu nisu navedeni takvi podaci.

Traga se za još 11 članova vračarske kriminalne grupe - Alo.rs

Prema informacijama objavljenim na društvenim mrežama, a koje su očito dosta pouzdane i proverene, može se zaključiti da je Tonino sa svojom devojkom Tinom, s kojom je bio u vezi nekoliko godina, otišao svojim crnim automobilom marke BMW prema Roterdamu, drugom najvećem gradu u Holandiji, jer je tamo navodno imao dogovor za posao.

Poveli su sa sobom i psa, a s njima je u automobilu bio i izvesni Paško iz Solina, međutim, njegov nestanak zvanično još nije prijavljen.

Niko od Toninovih poznanika ne zna prezime tog momka i nije se spominjalo da će on s njima u Holandiju. Ne zna se zasad ni koji je bio njegov razlog odlaska u Holandiju.

Izrešetan kum Kneletovog ortaka! - Alo.rs

Tonino i Tina su planirali put jer su njega još pre pandemije korona virusa zvali da dođe da radi u tu zemlju, a ona bi, kad se smeste, našla sebi posao. Tonino je, govore njegovi prijatelji, vredan i vrlo odgovoran momak, radio je u jednoj splitskoj firmi za dizajn i proizvodnju hidrauličnika, električne i pneumatske palubne opreme za sve vrste plovila, a i kao konobar preko leta.

Od subote 5. novembra kad su krenuli na put on se uredno porukama i pozivima javljao porodici, sve do ponedeljka u 5.27 ujutro kada je poslao poslednju poruku preko drupštvene mreže, ali nije poznato odakle ju je poslao.

Napisao je da će se javiti s novog broja čim zameni karticu, međutim, od tad im se gubi svaki trag, telefon je ugašen, nisu aktivni na društvenim mrežama.

Svi se nadaju da će se potraga srećno završiti, a neki poznanici i prijatelji rodbine u komentarima na društvenim mrežama podsećaju na jedan slučaj momka koji je takođe svojevoljno nestao bez traga i mesec dana niko nije znao gde je i šta mu se dogodilo.

Podignuta je tada "na noge" bila i hrvatska i italijanska policija, pa i Interpol, a tek nakon mesec dana njegovu porodicu je nazvala advokatica iz Italije koja mu je bila dodeljena po službenoj dužnosti i rekla im da je on završio u zatvoru jer se tamo potukao s karabinjerima.

Prodavao vozila sa opasnim otpadom? - Alo.rs

Policija je, kako saznaje Jutarnji list, roditeljima nestalog Tonina rekla da su snimljeni na graničnom prelazu u Sloveniji i da je, po predanim i skeniranim dokumentima na graničnoj policiji, s njima u automobilu bio i Paško iz Solina.

Prema informacijama koje je porodica dobila privatnim kanalima nemačka policija nema zabeleženu niti jednu saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovao BMW splitskih registarskih oznaka niti ima informaciju da je na teritoriju njihove države priveden iko od njih troje. Informacija takve vrste iz Holandije još nema.

U svakom slučaju, policija poziva sve koji imaju bilo kakve informacije koje bi pomogle pronalasku nestalih osoba da se jave najbližoj policijskoj stanmici ili na broj 192, a informacije se mogu dostaviti i na e-mail nestali@nestali.hr.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading