U TOKU SASLUŠANJA UHAPŠENIH Traga se za još 11 članova vračarske kriminalne grupe (VIDEO)
Foto: Prinscreen

Kriminalnu grupu sa Vračara predvodio je Nikola Vušović, zvani Džoni, a među uhapšenima su i dvojica njegovih najbližih saradnika. Takozvana "vračarska grupa" sumnjiči se za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca, za pet pokušaja ubistva i pripremu ubistava najviših državnih funkcionera.

Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal tragaju za još najmanje 11 osoba koje su u bekstvu.

Sumnja se da se Vušović kao i većina njegovih saradnika koji nisu u Srbiji skrivaju u Španiji i Dominikanskoj Republici.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić rekao je za medije da je kriminalna grupa koja je juče uhapšena predsednika Vučića videla kao najveću pretnju.

"Pored naših operativnih saznanja tu su saznanja koja dobijamo putem aplikacije SKAJ od Evropola i od drugih evropskih policija u kojima se tačno vidi njihov cilj da organizuju odnosno da isplaniraju ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Primetili smo da je sagledavanjem svih tih materijala da je on zapravo njihov glavni cilj, njega vide kao osnovnu pretnju, i idu toliko daleko da u tom planiranju razmišljaju da li je bolje ubiti njega ili mu naneti što veću duševnu bol tako da se ubije njegovo dete", ističe Cmolić.

Među uhapšenima su i dvojica policajca, koji se sumnjiče da su u sistemu MUP-a proveravali službeno vozilo koje je korišćeno u akciji hapšenja "Vračaraca" i te podatke prosledili trećoj osobi.

Izrešetan kum Kneletovog ortaka! - Alo.rs

"Loš rad službe bezbednosti doveo je do ubistva premijera ove države pre 20 godina. Upravo tada, sprega tajnih službi i pojedinih članova MUP-a doveli su do toga da Đinđić bude ubijen. Poučeni tim iskustvom, naš predsednik države kao i službe bezbednosti jako vode računa i ne samo da prate bezbednosno interesantne osobe, prate svakog policajca koji bilo kakvu vezu ima, pa i do onog koji je sam radio, podsetiću vas da je u Novom Sadu bio Đukić, onaj koji je dao pasoš Zviceru, imamo Danijela i Dušicu koji su pristali da budu svedoci saradnici koji su štitili tu kriminalnu grupu, imamo Stolića koji je na dan hapšenja slao slike, znači to su ljudi koji su pomagali tim krininalizovanim grupama da dobiju informacije", izjavila je za Tanjug Gordana Glušev, stručnjak za bezbednost.

Prema operativnim podacima, vođa vračarske grupe Nikola Vušović je, nakon hapšenja Belivuka i pripadnika njegove grupe nasledio poslove klana, a povezuje se i sa najtežim zločinima.

Tokom svedočenja pred Specijalnim sudom, okrivljeni svedok Srđan Lalić između ostalog rekao je da je ubistvo Aelksandra Šarca u Tržnom centru Ušće organizovao i platio upravo Nikola Vušović.

Klan sa Vračara sumnjiči se i za ubistvo Aleskandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading