DNR traži hitno održavanje referenduma o ujedinjenju s Rusijom
Foto: Printscreen/Youtube

O ovom zahtevu saopštio je predsedavajući Javne komore DNR Aleksandar Kofman.

„Vreme je da se izbriše nepostojeća granica između naših država, koja je odavno izbrisana u našim srcima, i održimo referendum o prisajedinjenja DNR Ruskoj Federaciji. U vezi sa gore navedenim, molim šefa republike Denisa Pušilina i Narodni savet DNR da donesu odgovarajuću istorijsku odluku o hitnom održavanju referenduma“, rekao je Kofman.

 

 

Kofman je na sednici komore izjavio da je Javna komora DNR jednoglasno glasala za zahtev šefu republike Denisu Pušilinu da se hitno održi referendum o pridruživanju Ruskoj Federaciji.

„Želimo granicu između nas i Ukrajine. Želimo da ponovo postanemo deo jedne velike matice – Rusije. Narod Donbasa to zaslužuje. U vezi sa svim navedenim, pitam šefa Donjecke Narodne Republike Denisa Pušilina i Narodni savet DNR da donese odgovarajuću istorijsku odluku o održavanju referenduma“, rekao je Kofman.

Svi članovi Javne komore jednoglasno su podržali ovaj zahtev.

Ranije je saopšteno da se Javna komora Luganske Narodne Republika obratila svom lideru LNR Leonidu Pasečniku i Narodnom savetu LNR sa inicijativom da pod hitno sprovede referendum o proglašenju LNR subjektom Ruske Federacije.
 

Pratite nas i na Telegramu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading