HITNO ODRŽAVANJE REFERENDUMA! LNR o ujedinjenju sa Rusijom
EPA

Javna komora LNR, kako je navedeno, smatra da će ulazak u sastav Rusije biti ne samo pobeda istorijske pravde, nego će i osigurati bezbednost republike i otvoriti nove mogućnosti za povratak mirnom životu.

„Kijevski nacionalisti prešli su sve crvene linije, ali su provokacije samo ujedinile narod i ojačale njegovu volju i veru“, navedeno je u saopštenju Javne komore LNR.

Javna komora LNR je uverena, kako je navedeno u dokumentu, da će žitelji republike podržati inicijativu o održavanju referenduma o ulasku u sastav Rusije.

Šef Javne komore Luganske Narodne Republike Aleksej Karjakin je izjavio da se nada da će odgovor na zahtev da se održi referendum o ulasku LNR u sastav Rusije biti dobijen veoma brzo, ali da je još rano govoriti o datumu njegove realizacije.

Iranski dronovi veliki iauauov ua ukrajinski PVO - Alo.rs

Sredinom februara rukovodioci Luganske i Donjecke Narodne Republike zatražili su od Rusije da prizna njihovu nezavisnost. Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. februara potpisao odgovarajuće ukaze o tome. Želju da uđu u sastav Rusije izrazile su i Hersonska i Zaporoška oblast.

Iz Kremlja je saopšteno da se eventualno održavanje referenduma o ulasku tih regoina u sastav Rusije tiče planova njihovih žitelja, a ne Moskve.

Pratite nas i na Telegramu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading