LIDER OPOZICIJE UVLAČI MAĐARSKU U RAT Viktor Orban: Ovo nije naš rat, sačuvajmo naš narod!
EPA

Pošto je ruski predsednik Vladimir Putin pre pet nedelja pokrenuo specijalnu operaciju u Ukrajini, Marki-Zaj je sugerisao da je „Orbanova izdaja“ interesa EU i NATO dovela do „međunarodnog izgnanstva i isključenja“ i da bi čak mogla da dovede do uvođenja sankcija Mađarskoj.

„Nastavljam da govorim da moramo da zaustavimo Putina, a ne Brisel. Hajde da jednom budemo na pravoj strani istorije, jednom na pobedničkoj strani“, rekao je Marki-Zaj za Mađarsku službu RSE.

Kada je reč o ratu u Ukrajini, pitanje za Mađarsku je da bira između rata i mira, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

- Na ovo pitanje će odgovoriti samo nacionalna strana, da je to rat dve druge nacije i da Mađarska mora da ostane izvan njega - rekao je Orban, preneo je MTI.

- To nije naš rat, ne možemo ništa da dobijemo, ali možemo sve da izgubimo - rekao je Orban i dodao da je jedini način da Mađarska ostane van rata, da ne šalje oružje i trupe u Ukrajinu i ne dozvoljava tranzit isporuke oružja preko teritorije svoje zemlje.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading