OPŠTI PORAZ UKRAJINE SVE BLIŽI? Zabrinjavajuće vesti za Kijev stižu iz Bahmuta
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija

Davidov je na svom YT kanalu istakao da očekuje da u maju Rusi ovladaju celim Bahmutom.

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da su ruske snage nastavile da potiskuju ukrajinske trupe u zapadnom delu Bahmuta i da su osvojile četiri četvrti u tom gradu, prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, tokom borbi za Bahmut (Artjomovsk), ruske vazdušno-desantne jedinice potisnule su ukrajinske trupe ka severnoj i južnoj periferiji grada.

Podsećamo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je pre mesec dana da će gubitak Bahmuta biti politički poraz za Kijev i da će uticati na raspoloženje ukrajinskih vojnika, što bi moglo da dovede do opšteg poraza Ukrajine u ovom sukobu.

"Gubitak Bahmuta neće značiti samo politički poraz, već bi mogao da dovede do našeg opšteg poraza. Zatim, uslediće pritisci kako od naroda tako i od međunarodne zajednice, da napravim kompromis sa Rusijom ", rekao je on u intervjuu za „Asošijeted pres".

Prema njegovim rečima, do ovoga će doći jer će Ukrajinci biti umorni, a svaki poraz u ovoj fazi sukoba mogao bi da potkopa moral ukrajinskih trupa.

Pratite najnovije vesti sa fronta.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading