ČUDO NA TONGI! Invalida odneo cunami, plivao 24 sata i preživeo!
Profimedia

Lisala Folau, penzionisani stolar i invalid, rekao da je plivao od svog ostrva Atata do dva druga nenaseljena ostrva da bi na kraju stigao do glavnog ostrva Tongatapu, na udaljenosti od oko 13 kilometara.

On je farbao svoju kuću u subotu kada je dobio upozorenje na cunami.

- U pomoć su mi pritekli stariji brat i bratanica. Talas je prošao kroz dnevnu sobu, pa smo se preselili u drugi deo kuće kada je naišao talas koji nije bio manji od šest metara - tvrdi Folau.

Bajdenova pretnja Rusiji apsurdna - Alo.rs

- Imajte na umu da sam invalid. Ne mogu da hodam kako treba, a kada mogu, verujem da beba može da hoda brže od mene - dodao je on.

Kaže da se sa porodicom sakrio u istočni deo kuće, jer su talasi dolazili sa zapada.

Nakon toga se sa bratanicom popeo na drvo dok je njegov brat otrčao da traži pomoć. Kada je došlo do zatišja u talasima, oni su se spustili, ali je upravo tada udario veći talas.

- Kada se talas probio na kopno tik ispod nas, moja nećaka Elisiva i ja nismo imali za šta da se držimo i upali smo u more. To je bilo u 19 časova - rekao je Folau i dodao da je nakon toga plutao i da je u jednom trenutku, istočno od ostrva Toketoke, ugledao policijski patrolni čamac, kojem je mahnuo, ali ga nisu videli.

Bil Gejts upozorava na novu pandemiju - Alo.rs

Potom je pokušao da stigne do ostrva Poloa, do kojeg je plivao od 10 sati ujutru do 18 časova uveče u nedelju, ali tamo, kako tvrdi, nije bilo nikoga, nakon čega je odlučio da se uputi na Sopu, na glavnom ostrvu Tongatapu.

Na kraju je oko 21 sat stigao do jedne kuće u Sopuu, koja se nalazila na kraju puta pokrivenog katranom, gde ga je pokupilo jedno vozilo koje je prolazilo i kojim se odvezao do kuće vozača.

Nije poznato šta se desilo s Folauovim sinom i nećakinjom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading