RHMZ OBJAVIO NOVO UPOZORENJE Sutra u Srbiji kišno, vetrovito i osetno hladnije vreme  - evo kakvo će vreme biti u Beogradu
TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

U Srbiji će sutra biti oblačno, vetrovito i u većini mesta osetno hladnije, ujutru i pre podne sa kišom, u zoni fronta i kratkotrajnim pljuskovima pa se ponegde očekuje i veća količina padavina.

Jutarnja temperatura iznosiće od 7 do 12, tokom dana od 4 na severozapadu do 16 stepeni Celzijusa na krajnjem jugoistoku, uveče u daljem padu.

U toku večeri i noći ka suboti, kao i u subotu ujutru u severnim, zapadnim i centralnim krajevima, uključujći i šire područje Beograda, očekuju se kiša i lokalni pljuskovi uz količinu padavina od 10 do 20 mm za tri sata, ponegde i više, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Prema prognozi zavoda, na jugu zemlje sutra je moguća i grmljavina. Kratkotrajni prelazak kiše u sneg, sa padom temperature, očekuje se samo u planinskim predelima južne Srbije. Posle podne i uveče prestanak padavina.

Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. I u Beogradu sutra oblačno, vetrovito i osetno hladnije, ujutru i pre podne sa kišom, posle podne prestanak padavina. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju.

Jutarnja temperatura oko 9, tokom dana u padu na 5 stepeni, uveče oko 3 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do subote, 24. decembra, u većini dana ujutru slab, ponegde i umeren mraz, osim na jugu zemlje u nedelju kada će jutarnja temperatura biti iznad 0 stepeni. U nedelju suvo i hladno uz delimično razvedravanje.

Sledeće sedmice malo i umereno oblačno i postepeno toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području koji će na jugu Banata povremeno imati i olujne udare.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading