Ministarka pravde Maja Popović učestvovala na hibridnoj konferenciji: "Zašto privreda treba da se odlučuje za medijaciju“ (VIDEO)
Ministarstvo pravde

Tokom uvodnog obraćanja, ministarka Popović je navela da se pravosudni sistem Republike Srbije godinama unazad suočava sa velikim brojem predmeta, što opterećuje sudove, a građanima otežava pristup pravdi. Jedan od uzroka ovog problema, dodala je, ogleda se u činjenici da u našoj zemlji još nisu u dovoljnoj meri zaživeli alternativni mehanizmi rešavanja sporova, pre svih posredovanje u rešavanju sporova.  

Takođe je ukazala i na značaj posredovanja u privrednim sporovima, kao bitno efikasnijeg i ekonomičnijeg načina za rešavanje sporova u situacijama kada karakter spornog odnosa i međusobni odnosi stranaka to dozvoljavaju. 

„Ministarstvo pravde će nastaviti da ulaže dodatne napore u vezi s promocijom, korišćenjem i jačanjem kapaciteta u posredovanju. Cilj nam je da ojačamo ovaj mehanizam vansudskog rešavanja sporova u korist kako građana Republike Srbije, tako i pravnih lica koja posluju u našoj zemlji, a čime ćemo ostvariti i značajne uštede u republičkom budžetu“, izjavila je ministarka Popović, i predstavila aktivnosti koje će se u tu svrhu sprovoditi. 

Ispred Ministarstva pravde, na hibridnoj konferenciji je učestvovala i šef Kabineta Marijana Savić Simić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading