RUSIJA JE SPREMNA Dok Evropa strepi i grca i strahu, Putin donosi bombastičnu odluku!

Ruski predsednik poslao jasnu poruku.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Ruska ekonomija, koju je pogodio virus korona i pad cena nafte, mogla bi da se oporavi zahvaljujući migrantima, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Rusija je zainteresovana za dolazak migranata, ali onih koji su potrebni državi. Ne govorim o starijim ljudima, već o mladim, obrazovanim, zdravim ljudima koji su spremni ili da se obrazuju i utiču na tržište rada, ili da odmah počnu da rade, sa potrebnim kvalifikacijama - rekao je Putin na sastanku sa radnom grupom za pripremu ustavnih amandmana.

Kako je ocenio, u nekim državama je taj rad podignut na "vrlo visok, solidan, skoro naučni nivo".

Migranti
Migranti, Foto: Shutterstock

I Rusija to treba da uradi, smatra Putin. Pre svega, država je zainteresovana za dolazak ljudi sa znanjem ruskog jezika i kulture.

- Što se tiče ekonomije, potpuno je jasno da nam sa razvojem ekonomije, već fale radnici. To postaje realan objektivan kočničar ekonomskog rasta u zemlji. To je jedan od ozbiljnih problema - rekao je Putin.

Moskva parada 2020
Moskva parada 2020, Foto: AP/Tanjug

Naglasio je da je više puta davao nalog Vladi da reši ovaj problem. Dodao je, međutim, da Rusija mora da vodi računa da se dolaskom migranata ne naruši socijalna arhitektura, da se prava građana Rusije ne prekrše.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi