"LAKO ĆE GA UBITI AKO SE SRETNU" Ruski pilot bacio rukavicu Amerikancima, ovaj avion je car na nebu!

Ruski lovac pete generacije Su-57 uspeo bi da pobedi američki lovac F-35 u vazdušnoj borbi jedan na jedan zahvaljujući svojim manevarskim sposobnostima, rekao je Heroj rusije, probni pilot Magomed Tolbojev.

Su-57
Su-57, Foto: Youtube/Printscreen

„Su-57 će ga lako ubiti, ako se sretnu jedan na jedan. F-35 ne zna da manevriše, on nema te sposobnosti, ali zato ima elektronsku snagu“, rekao je Tolbojev, istakavši da je protivnik „svakakve elektronike“, jer kvar u njenom radu mogu izazvati čak i solarne baklje.

Prema njegovim rečima, Su-57 je „veličanstvena letelica“. Pritom je istakao da je vreme kada su se vodile borbe jedan na jedan odavno prošlo.

Da li je Su-57 bolji od F-35?

Ukupan broj glasova: 475

  • Da: 92% (436)
  • Ne: 8% (39)

„Sada nije vreme kada se borite jedan na jedan. Sve zavisi od toga ko te štiti. Sada je u toku elektronski rat. To više nije ring za dvoje, nego kompleksni pristup rešavanju taktičkih pitanja“, istakao je stručnjak.

Ruski višenamenski lovac Su-57 je avion pete generacije, stvoren uz pomoć stelt tehnologija. Lovac Su-57 je univerzalna letelica, koja sa jednakim uspehom može da rešava i zadatke sticanja nadmoći u vazduhu, kao i zadatke presretanja meta male veličine uz gađanje kopnenih ciljeva.

Avion ima sve karakteristike pete generacije — smanjenu radarsku vidljivost, sveobuhvatan pregled radarskog sistema, mogućnost integracije u jedinstveni informativni prostor operacije vazduh-zemlja, super-manevrisanje, kao i „pametnu“ pilotsku kabinu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi