Aleksandra Mladenović
Foto: Alo/Printscreen

Bivša Zvezda Granda, pevačica Aleksandra Mladenović, doživela je saobraćajku u Beogradu.

Kako saznaju domaći mediji, pevačica je imala udes u kom je učestvovalo i vozilo GSP, a sve se desilo ispred njene zgrade.

Automobil Mladenovićeve potpuno je uništen, povređena joj je noga, a nakon pregleda puštena je na kućno lečenje uz strogo mirovanje.

Kako navode mediji, zakon o bezbednosti saobraćaja je u ovom segmentu pooštren od februara prošle godine. Samim tim prolazak na crveno smatra se jednim od najtežih prekršaja u saobraćaju, s obzirom na to da je uzrok brojnih saobraćajnih nezgoda i spada, kako je definisano ZBS, "u grubu nepažnju u vožnji".Crveno svetlo na semaforu znači strogu zabranu prolaza, a nepoštovanjem ove zabrane vozač može ugroziti i sebe i sve ostale učesnike u saobraćaju.

Aleksandra mladenovic

Foto: Alo ilustracija

 

Za prolazak kroz crveno koji reguliše član 142 Zakona o bezbednosti saobraćaja predviđena je novčana kazna od 20.000 do 40.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana. Takođe 6 kaznenih poena i mera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje tri meseca.

Međutim, ako je vozač prolaskom kroz crveno ugrozio ostale učesnike u saobraćaju kazna će biti veća od 40.000 do 60.000 dinara ili kazna zatvora do 60 dana, 6 kaznenih poena kao i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od najmanje pet meseci.

Alo/Kurir

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading