Ruska vojska
Youtube/Printscreen
Ruska vojska

Youtube/Printscreen

Ruska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Ruska vojska raspoređena je u gradu Kamišliju nakon što su sirijske snage bezbednosti otvorile vatru na kurdsku policiju.

Grupa pripadnika Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) otvorila je u subotu vatru na oficire iz snaga "Asajš" predvođene Kurdima u provinciji Al-Hasaka, u gradu Kamišliju.

Kurdi

Printscreen/Youtube

Kurdi, Foto: Printscreen/Youtube

Prema preliminarnim izveštajima, osoblje NDF je ispalilo nekoliko hitaca prema vozilu Asajš milicije, nanevši materijalnu štetu automobilu.

Sirija

Tanjug/AP

Sirija, Foto: Tanjug/AP

Razlog napada nije poznat; međutim, neki izveštaji sa tog područja govore da je ruska vojna policija intervenisala kako bi ublažila tenzije između NDF-a i Asajša. Za sada nema informacija o novim sukobima.

Kurdi

Printscreen/Youtube

Kurdi, Foto: Printscreen/Youtube

U prošlosti su Asajš i NDF bili u razmeni vatre u Kamišliju i Hasaki; ovo je često dovodilo do intervencije snaga YPG-a i SAA kako bi se sprečila eskalacija neprijateljstava.

Komentari (1)

iskren

04.04.2020 18:13

Kolko sam čitao ,kej je zatvoren.POHAPSITI ovu stoku ,i u hale da se rekreiraju.Ja sedim u stanu i poštujem i dobiću kaznu ko i ove ljudske gnjide.Vrlo jednostavno vide se ,u karantin da pomažu