F-35
Shutterstock
F-35

Shutterstock

F-35, Foto: Shutterstock

Naslov "SAD su uverene da je F-35 sposoban da uništi S-400 u Siriji", koji je napisao Viktor Šukerko u ruskoj publikaciji "Svobodnaja presa" o namerama SAD da testiraju svoj F-35 protiv ruskog sistema S-400 u Siriji .

Prema Šukerku, "očigledno, američka promocija "Lockheed Martin F-35 Lightning II" ne ide dobro na globalnom tržištu sve dok oni ne odluče da ga žrtvuju i stave u domet ruskog S-400 sistema."

Pročitajte još:

Novinar ukazuje na predstojeće američko testiranje F-35 u Izraelu za koji veruje da će se biti upotrebljen za posebno testiranje sistema S-400 u vazduhoplovnoj bazi Hmejmim na zapadu Sirije.

F-35

Shutterstock

F-35, Foto: Shutterstock

Ovu tvrdnju potkrepljuje članak ruske publikacije Avia.Pro, kako su rekli da će SAD "sprovesti ispitivanja protivavionskog raketnog sistema raspoređenog u ruskoj vazdušnoj bazi Hmejmim".

U članku Avia.Pro, oni tvrde da Izrael nije izabran slučajno. Borbeni avioni u Izraelu periodično izvode vazdušne napade u Siriji, što daje SAD osnovu da razume složenosti ruskog sistema protivvazdušne odbrane.

S-400 raketni sistem

Printscreen/Youtube

S-400 raketni sistem, Foto: Printscreen/Youtube

- Stoga, SAD nameravaju da pokažu svojim partnerima borbene sposobnosti F-35 koji bi trebao da nadjača savremeni ruski sistem protivvazdušne odbrane. Sve u svemu, mesto izabrano za testiranje je idealno - dodali su oni.

Preporučujemo:

Komentari (1)

Milan M

20.06.2020 12:51

Mislim da će imati velikih problema sa BUK M 3