Slaviša Krunić
printscreen
Slaviša Krunić

printscreen

Slaviša Krunić, Foto: printscreen

U Banjaluci je danas održana komemoracija ubijenom biznismenu Slaviši Kruniću, a sala u kojoj je održan skup bila je premala da primi sve one koji su došli da mu odaju poslednju počast. Jauci porodice ubijenog biznismena prolamali su se dvoranom, a zajedno sa roditeljima plakali su svi zaposleni iz njegovih kompanija, rodbina i prijatelji koji su došli na komemoraciju.

Pročitajte još:

- Dragi moj sine čekam tvoj poziv… Zovni me, molim te, moj Slavo. Nisam izgubio dete, već brata... Jedino moje dete… Zar je ovo pogled koji sam zaslužio - rekao je u suzama Drago Krunić, gledajući u sliku svog ubijenog sina na komemoraciji.

U dvorani su se zaučuli i bolni jauci majke Koviljke.

- Kukavice stanite pred Sektor. Pokažite se pred nas! Pronađite ubice moga Slave… - ponavljala je uznemireno majka Koviljka.

Otac ubijenog banjalučkog biznismena zamolio je sve da na ljudski način pomognu porodici, ali i policiji da rasvetli zločin.

- Moj sin od nikoga nije zaslužio da se meni i mojoj deci vraća nešto loše. Ovde nije u pitanju politika, već plaćeno ubistvo i ubeđen sam da će ga MUP profesionalno rasvetliti - jecajući je rekao Slavišin otac.

Slaviša Krunić

ATV

Slaviša Krunić, Foto: ATV

- Živim za pravdu, umreću za pravdu. Pomozite meni i MUP da nađemo prave ubica. To nam treba i hvala vam. Molim vas, izađite mi u susret kao roditelju da pronađe ubice svoga sina. Očekujem vašu samo ljudsku podršku, ja ću s porodicom nastaviti život da pomognem porodicu, meni ništa ne treba - kazao je otac Drago, dok je majka Koviljka plakala.

Dragan Čavić, blizak prijatelj ubijenog Banjalučanina Slaviša Krunića, istakao je da je on bio odlučan, opredeljen, čvrst, razuman, humanista.

- Kidao je predrasude, imao je brojne prijatelje, ali i neprijatelje. Zlotvori koji su ga ubili poslali su poruku svima koji su kao Slaviša, ali prave ubice nisu oni koji su povukli obarač, već oni koji su naručili ubistvo - rekao je Čavić.

Dodaje kako žrtva nije samo Slaviša već celo društvo koje pored borbe za egzistenciju sada strepi za život.

Prisutnima se obratio i Radomir Bajić, jedan od direktora u Krunićevoj kompaniji.

- Početkom novog milenijuma Slaviša je pokrenuo agenciju. Počeo je sa četiri radnika, a sada ih je 1.200. Imao je osećaj za mlade ljude, vratio je život, ali i nadu običnim građanima. Dani bi mi trebali da nabrojim sve ljude kojima je pomogao. On je video dalje nego što mi vidimo. Nije gledao na naciju i uvek je bio na pravoj strani. Sličan njemu je bio i njegov pratilac Žarko Pavlović. Neka im je večna slava - kazao je Bajić.

Sahrana ubijenom Slaviši Kruniću biće održana danas u 13 časova na porodičnom groblju u Glamočanima.