Poplave u Zagrebu
AP/Tanjug
Poplave u Zagrebu

AP/Tanjug

Poplave u Zagrebu, Foto: AP/Tanjug

Muzičar Domagoj Voreberger, koji živi u zagrabačkom naselju Trnje, proteklu će noć pamtiti celi život.

- Bilo je apokaliptično, četiri sata smo stajali bosi u vodi punoj fekalija pokušavajući da spasimo naš kvart od bujice koja je nadirala, rekao je Voreberger u telefonskom razgovoru za "Jutarnji list".

Ukratko, nakon što je u naselju Trnje sinoć iza 22 sata voda u vodoskocima izbijala iz šahti, a zatim počela da ulazi ljudima u kuće, Domagoj Voreberger je zajedno sa susjedima očajnički nazivao sve nadležne službe uključujući Civilnu zaštitu i Hrvatske vode.

Pročitajte:

 - Bilo je uzalud. Svi brojevi bili su zauzeti. Bili smo očajni i nismo znali što da radimo. No, jedna komšinica, stara Trnjanka, nas je podsetila na situaciju pre nekih sedam godina kad je bila slična poplava. Rekla je da moramo da podignemo branu. Otišli smo do male zgrade Hrvatskih voda s komandama za dizanje brane, a kako je bila zaključana, provalili smo unutra. Bili smo u strahu, unutra je bila visoka voda, električni kablovi u vodi, a mi bosi. Moj komšija Tihomir Blagus je pola sata okretao veliko rđavo kormilo i uspeo da podigne branu. Za deset minuta voda se povukla, ispričao je Domagoj Voreberger.

Drama u Trnju je okončana oko jedan u noći, no stanovnici su do jutra dežurali uz zgradu Hrvatskih voda.

- Danas je ovde bila policija po prijavi Hrvatskih voda. Podizanjem brane spasili smo naš kvart, ovo je četvrti put da se ovako nešto događa. Meni je voda ušla u hodnik, no mnogi od mojih komšija imaju puno veću štetu. To je voda puna fekalija koja je prodrla u male kućice oštećene nedavno u potresu, rekao je Domagoj Voreberger.

Preporučujemo: