PARAVOJSKA NA GRANICI SA HRVATSKOM U maskirnim uniformama, naoružani kalašnjikovima i spremni za sukob koji neminovno dolazi! (FOTO)

Izašli iz ilegale

Žica, granica, migranti
Žica, granica, migranti, Foto: Alo.rs

 

Manja grupa mladića i devojaka obučena u maskirne uniforme sa kačketima na kojima je prišiven štit sa zmajem koji bljuje vatru, a u pozadini ukršteni mačevi, već nekoliko meseci  patrolira uz granicu Slovenije sa Hrvatskom kako bi sprečili ulazak ilegalnih migranata sa Bliskog istoka, Avganista, Pakistana i Afrike. Njihov cilj je kako tvrde sprečiti islamizaciju Slovenije i očuvati hrišćanski duh i katoličanstvo. 

 

U slovenačkoj javnosti su poznati kao "Štajerska varda", odnosno " Štajerska straža", paravojna formacija, koju vodi harizmatični mariborčanin i bivši robijaš Andrej Šiško, ljubitelj istorije i osnivač patriotskog udruženja "Hervardi". Naime ovo udruženje svoje simpatizere mami pričama o izabranom slovenačkom narodu, njegovoj slavnoj prošlosti, moćnoj državi Karantaniji i mitološkim životinjama, koje su tad živele.

Štajerska varda, Slovenija,
Štajerska varda, Slovenija, , Foto: Printscreen Youtube/HRT

 

Šiško je u žižu javnosti dospeo posle drugog talasa migranata, koji su izabrali Sloveniju kao najkraći pravac da se dočepaju Nemačke, Austrije ili skandinavskih država, kako bi potražili spas i krenuli u život ispočetka. Nesnalaženje policije i vojske oko suzbijanja migracija bio je povod Šišku da on organizuje ekipu koja bi, navodno, čuvala Sloveniju od migranata. 

 

Šiško je letos kada je prvi put objavljena reportaža o 45 njegovih pripadnika, koji su na 20 kilometara od granice sa Hrvatskom formirali kamp za obuku, koji je premešten sa granice sa Austrijom, gde se prvobitno nalazio, pokazao naoružane svoje pripadnike. Međutim, iako bi se pomislilo da se radi o pravim automatskim puškama AK-47, to nije tako jer se radi zapravo o replikama.

Štajerska varda, Slovenija,
Štajerska varda, Slovenija, , Foto: Printscreen Youtube/HRT

 

Obuka budućih čuvara granice svodi se na dolazak u kamp, gde pojedinac prolazi trodnevnu obuku. Za razliku od prošlog puta, kada je ekspresno uhapšen zbog paravojnog organizovanja, ovaj put tvrdi da je sve uredno prijavio policiji. Inače kako je rečeno grupa se zapravo sprema za konflikte sa migrantima koji su prema njihovim rečima neminovni.

RATNO STANJE NA GRANICI HRVATSKE I SLOVENIJE Naoružane i maskirane grupe love ljude po šumama! Policija i vojska nemoćne

Pripadnici "Štajerske varde" prvo postrojavanje koje su imali na Pohorju iznad Maribora uradili su bez oružja sa zastavama pokreta, a ovaj put postrojavanje vrše uz naoružanje.

Štajerska varda, Slovenija,
Štajerska varda, Slovenija, , Foto: Printscreen Youtube/Hrt

 

Radi se o samoorganiziranoj skupini koja se uvježbava vojnim pravilima za navodne konflikte koji su neminovni. Pojedinci vježbaju maskirani uz izgovor da bi inače mogli imati problema u poslu iz čega bi se dalo zaključiti da rade u državnim službama. Do sada su izbegavali da se fotografišu sa oružjem. Činjenica je da je to deo antimigrantskog pokreta u Sloveniji, koji izrazito jača uz granicu s Hrvatskom.

RADE SVE DA IH NAĐU Utopili se prilikom bežanja! Četvorica nestala u Dunavu!

JOŠ JEDAN ŠVERC LJUDI Spasili ih na vreme! Policija zaustavila vozilo sa 41 migrantom i zatekla iznenađujuć prizor!

ZNATE LI NA ŠTA MISLE MIGRANTI KADA KAŽU "VEČERAS JE GAME"? Ne radi se o sportu, ta reč u njihovom žargonu ima sasvim drugo značenje!

BONUS VIDEO: Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi