Policija
Alo/ Masanori Jošida
Policija

Alo/ Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo/ Masanori Jošida

U Beranama se ne stišava ogorčenje niti je splasnula mučna atmosfera koja je zavladala kada je obelodanjeno da su petorica učenika OŠ "Radomir Mitrović" u ovom gradu, duže vreme bestijalno zlostavljali svoju drugaricu, učenicu šestog razreda iste škole, staru svega 12 godina.

Pročitajte još:

Njihovo hapšenje i odvođenje pred Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju, bilo je logičan sled događaja, ali rešenje istražnog sudije za maloletnike u Višem sudu u Bijelom Polju Vanje Rakonjac, koja je donela rešenje i odredila meru privremenog smeštaja za trojicu u JU Centar "Ljubović" u Podgorici, izazvalo je ogorčenje roditelja zlostavljanog deteta.

- Ovo je nečuveno! Ispada da posle svega što su nam učinili, i nedela koja su činili kao prekaljeni kriminalci, oni budu nagrađeni boravkom u toj ustanovi gotovo hotelskog tipa. Zna se gde se smeštaju takvi. Postoje i u Spužu prostorije namenjene njihovom uzrastu - kazao nam je juče otac devojčice.

Preporučujemo još:

On sumnja da se pokušava na neki način pomoći i dvojici maloletnika koji nisu obuhvaćeni istražnim radnjama, jer navodno imaju 12 godina.

- Oni imaju po skoro 14 godina. Puštanje u javnost probnih balona o njihovom uzrastu, može samo dodatno pogoršati situaciju - kaže otac devojčice, koji kao i mnogi građani Berana, uz koje je stalo nekoliko političkih partija, zahtevaju smenu direktora škole Radomira Jočića.

Zlostavljanje devojčice u Beranama koje je izazvalo šok u Crnoj Gori, uprkos tome što je od obelodanjivanja svega prošlo gotovo nedelju dana, nije bio dovoljno jak razlog da se o svemu oglasi Ministarstvo prosvete.