Kosovo
printscreen
Kosovo

printscreen

Foto: printscreen

 

* Dokument stigao u Beograd

* Tražiće da bude upućen novi dokument u Srbiju

* Predviđena nova granična linija

 

Član Komisije za granicu BiH Nenad Bajić izjavio je danas da je protokol o okvirnim kriterijumima za granicu između BiH i Srbije, koji je upućen Komisiji za granicu Srbije, jednostran potez, jer taj dokument nije razmatran i usaglašen na sednici Komisije za granicu BiH.

- Taj protokol je upućen pre nego što je razmotren na sednici Komisije za granicu BiH. On je bio kao predlog u materijalima za sednicu koju smo održali 9. septembra, ali nije razmatran. Taj dokument je pre sednice dostavljen Komisiji za granicu Srbije, odnosno pre nego što je razmatran na sednici Komisije za granicu BiH - rekao je Bajić Srni.

Ivanka Tramp pokazala Dačiću bradavice, Ivica se samo smeškao. Minut nakon toga uspeo da je nabedi da ode korak dalje! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ Srpski telegraf/ M. I. DATUM I VREME: 25.09.2019. 11:25 Fotografija Dačića i Ivanke nastala je nakon generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na skupu na najvišem nivou na temu "Globalni poziv za zaštitu verskih sloboda", koji se održava u organizaciji SAD.

On je tako prokomentarisao saznanja agencije da su članovi ove komisije Željko Obradović i Edin Kučuković uputili Srbiji protokol o okvirnim kriterijumima za granicu između BiH i Srbija.

Bajić je istakao da su članovi Komisije za granicu BiH iz Republike Srpske stavili primedbu na taj dokument.

- To je mimo prakse, ne možemo tako da radimo i da se šalju dokumenti koji nisu usaglašeni. Mi ne stojimo iza tog dokumenta koji je upućen Komisiji za granicu Srbije, jer nije usaglašen na sednici Komisije za granicu BiH i to nije njen stav. To je jednostran potez - naglasio je Bajić.

Ovaj Krstovdan će Milo Đukanović pamtiti dok je živ!

AUTOR: J. Đ. DATUM I VREME: 25.09.2019. 08:05 U Manastiru Podlastva u Grblju, koji je posvećen rođenju Presvete Bogorodice, a gde će se krajem nedelje obeležiti važan jubilej - 1.500 godina postojanja, i poslednje pripreme su završene. Patrijarh Irinej, Foto: Tanjug Sve je spremno za proslavu koja će biti organizovana na Krstovdan u okviru jubileja 800.

Prema njegovim rečma, protokol je upućen u vreme kada je obavljano redovno rotiranje između predsedavajućeg Komisije za granicu BiH Željka Obradovića i njegovog zamenika Edina Kučukovića, ali da ne zna da li je taj dokument uputio Obradović ili Kučuković.

Bajić je istakao da je već duže vreme dogovaran sastanak Komisije za granicu BiH i Komisije za granicu Srbije.

- Predsedavajući Komisije za granicu BiH i njegova dva zamenika trebali su da pripreme usaglašeni dokument i da o tome bude obaveštena Srbija. S obzirom na to da se to nije dogodilo, protokol nije ni trebalo da bude upućen, niti smo saglasni sa dokumentom koji je poslat u Srbiju - naveo je Bajić.

Kolinda pala u Njujorku, probala da sakrije sastanak sa Dačićem, a onda su objavili snimak! (VIDEO)

AUTOR: D.R.; D.K. DATUM I VREME: 24.09.2019. 21:22 - 24.09.2019. 21:54 Predsednica Hrvatske Kolinda Gabar Kitarović demantovala je da se sastala sa šefom srpske diplomatije i prvim potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem u Njujorku. Rekla je to Kolinda i ponovo masno slagala.

Prema njegovim riječima, na sledećoj sednici Komisije za granicu BiH biće razmatran zapisnik sa prethodne sednice i tražiće da bude upućen novi dokument u Srbiju, ukoliko u međuvremenu ne dođe do sastanka sa Komisijom za granicu Srbije.

Prema saznanjima Srne, protokolom koji su u Srbiju uputili Obradović i Kučuković predviđeno je da granična linija između BiH i Srbije bude utvrđena na osnovu granice koja je postojala u vreme izlaska BiH iz Jugoslavije, odnosno pre rata, a ne na fonu ranijih dogovora dve strane.

Pročitajte i:

Ranije je dogovarano da granica bude utvrđena na osnovu kriterijuma koji važe svuda gde su bili ratni sukobi i koje bi, kako predlaže Srbija, trebalo primeniti u četiri sporne tačke - hidroelektrane "Zvornik" i "Bajina bašta", te 10 kilometara pruge Beograd - Bar koja prolazi kroz BiH i opštine Priboj i Rudo.

 

BONUS VIDEO: Poplava u Kraljice Marije

 

Komentari (1)

N.N.

25.09.2019 13:04

Banovine Drzave! Dravska, Savska,Drinska,Vardarsk..