Milo Đukanović
EPA/Miloš Bićanski
Patrijarh Irinej

Tanjug

Patrijarh Irinej, Foto: Tanjug

Sve je spremno za proslavu koja će biti organizovana na Krstovdan u okviru jubileja 800. godišnjice autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, a koju će, kako organizatori najavljuju, predvoditi patrijarh srpski Irinej. Njegov lik nalazi se na bilbordima širom Budve kojima se građani pozivaju da masovno dođu na taj skup.

Pročitajte još:

 

Sveštenik Mihailo Backović, član organizacionog odbora proslave obeležavanja 800 godina autokefalnosti Crkve i svetosavlja u Crnoj Gori, za naš list kazao je juče da svi željno iščekuju dolazak Njegove svetosti u Boku i da uopšte ne treba obraćati pažnju na najave nekih „smešnih crnogorskih NVO organizacija“ da će tražiti zabranu ulaska Irineja u tu zemlju „jer im narušava državni poredak“, ni osvrtati se na krivične prijave koje su podneli zbog bilborda sa njegovim likom.

Sveštenik Mihailo

Alo!

Sveštenik Mihailo , Foto: Alo!

- Podneli su prijavu protiv N. N. lica, ne znam što nisu protiv mene, kada sam ih ja postavio. Moraću grubo da se izrazim, ali znate li kako se kaže: „Psi laju, vetar nosi“. Nek pričaju šta god žele, nikoga to ne zanima. Nas očekuje velika i lepa proslava, hvala bogu, imamo definitivnu potvrdu da će Njegova svetost doći, iako smo se plašili da će ga možda zdravstveni problemi sprečiti u tome, i to nam je najvažnije. Čekamo ga raširenih ruku. Ne bih licitirao koliko će ljudi doći, ali nadam se da će ih biti dosta, u stvari, siguran sam u to. Osim vernog naroda, biće i veliki broj episkopa naše crkve, sveštenstva, monaštva - najavljuje sveštenik. 

Bonus video

Ana Brnabić o upadu u Rektorat

 

Komentari (1)

hejzi

25.09.2019 15:34

Od koga Milo strepi?