Migranti
EPA/Yoan Valat
Migranti

EPA/Yoan Valat

Migranti, Foto: EPA/Yoan Valat

 

Migranti iz Avganistana, Pakistana, Iraka i Sirije terorišu Srbe u srpskim selima od Trebinja do Sarajeva, spavaju po štalama, danju osmatraju, a noću u grupama upadaju u kuće i pljačkaju.

Strah je toliko uzeo maha da Srbi povratnici, čija je imovina meta doseljenika iz arapskih zemalja, noćima nemaju sna, a nemaju načina da se odupru ovom zulumu.

Pročitajte još:

 

- Migranata ima kao mrava. Upadaju u srpske kuće u selima sa malo stanovnika, uglavnom starih. Ne biraju mesto i vreme. Obijaju kuće, spavaju po štalama i pomoćnim objektima. Preko dana osmatraju kuće i ako vide da je kuća prazna ili da u njoj živi neko sam, noću obijaju. U kuće upadaju u kasnim noćnim satima, kada ljudi spavaju mrtvim snom. Dolaze uvek grupno. Nikada se nije desilo da je došao samo jedan u nečiju kuću. To se dešava od Trebinja pa do Sarajeva - kaže sagovornik Kurira čiji su rođaci bili meta migranata.

 

Iako su upadi migranata u kuće sve češći, iz straha od odmazde Srbi često ne smeju ni da prijave pljačku.

Ne propustite:

 

- Na Ilidži u Sarajevu usred noći grupa migranata je upala u kuću Srbinu koji je te noći bio sam. Opljačkali su ga, uzeli mu mobilni telefon i sve vredno što su našli. On se toliko uplašio za život da nije smeo ništa da preduzme, nego se pravio da spava. Čuo je da pričaju na stranom jeziku i da ih je bilo nekoliko, jer su bili na nekoliko koraka od njega - kaže sagovornik koji samo zbog toga što je Srbin u muslimanskom delu grada nije smeo za pomoć da se obrati lokalnim organima u Sarajevu.

Da Srbi povratnici ne mogu da računaju ni na zaštitu lokalnih vlasti, najbolje svedoči namera vlasti u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu da nekoliko hiljada migranata iz prihvatnih centara u Bihaću, Velikoj Kladuši i Cazinu presele u srpsko selo Medeno Polje u Bosanskom Petrovcu i srpsko selo Lipa na području Bihaća i tamo osnuju prihvatne centre, o čemu je Kurir pisao.

 

 

Iz Ministarstva spoljnih poslova već dva dana nema odgovora na pitanja u vezi sa problemom Srba u BiH.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Komentari (1)

Trig

15.11.2019 11:35

Kalas ljudi,pa opletite.