PRONAĐEN DOKAZ KOJI VODI DO UBICE Šokantan preokret u istrazi ubistva Jasmine koja je nađena u zamrzivaču! Ovo nije uspela da sakrije!

U “slučaju Palovec” ovih dana dogodio se veliki obrt. Tužilaštvo je konačno dobilo krunski dokaz kojim će za manje od mesec dana podupreti optužnicu protiv Smiljane Srnec (45), koja je optužena da je ubila svoju 21-godišnju sestru Jasminu 2000. godine, a njeno telo sakrila u zamrzivaču.

Kuća u kojoj je Jasmina živela
Kuća u kojoj je Jasmina živela, Foto: Printscreen: Jutarnji hr

Taj dokaz su otisci njenih prstiju uzeti iz unutrašnjosti zamrzivača, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvosmisleno ukazuju da je samo ona mogla da stavi unutra telo svoje sestre. Forenzičari iz Centra za forenzička ispitivanja i veštačenja “Ivan Vučetić” napravili su stručnu ekspertizu materijalnih tragova.

Osim otisaka Smiljane Srnec, na jednom paketiću iz zamrzivača pronađeni su i otisci drugih ukućana. Upravo taj izvađen je 16. februara ove godine kad je Smiljanina ćerka Katarina otvorila zamrzivač, pomerila taj paketić i onda ugledala ljudsko koleno. Nakon toga joj je pozlilo i dalji tok događaja je manje-više poznat: obavešteni su Centar 112, policija...

SAVRŠENO OČUVANI U ZAMRZIVAČU

Naravno, nalaz i mišljenje forenzičara svaka od strana u postupku tumačiće na svoj način - tužilaštvo kao dokaz optužbe, a odbrana će verovatno te tragove nastojati da relativizuje. Sada sve ukazuje na to da će forenzički tragovi biti ključni argument tužilaštva.

HOROR U DOMU ZA DECU Dečaci pekli druga (14) usijanim ključem, gurali mu četkicu u ANUS, pa ga terali da njome... UŽAS!

Prema saznanjima iz Tužilaštva, ti otisci prstiju, bez obzira na to što je telo bilo u ledu 19 godina, toliko su dobro očuvani da bi se mogli pronaći i decenijama kasnije.

Jasmina Dominić
Jasmina Dominić, Foto: screenshoot/Independent

- U uslovima u kojima je bilo telo ubijene, ti otisci mogli su da budu sačuvani i stotinu godina - rekao je ugledni forenzičar koji je žele da ostane anoniman.

ISPRIČALA KAKVE SVE UŽASE JOJ JE NA LIVADI RADIO KOMŠIJA Sin došao u posetu 71-godišnjoj majci iz Banjaluke. Kad mu se poverila, odmah je pozvao policiju!

Podsećamo, sva bliža rodbina okrivljene - suprug Ivica, majka Katarina, ćerka Katarina i njen verenik - nisu svedočili o okolnostima šta se događalo u kući 16. februara 2016. godine. I dok je forenzika potvrdila da pronađeni otisci prstiju u zamrzivaču jesu otisci Smiljane Srnec, sudskomedicinski veštaci nisu uspeli ni približno da ustanove vreme smrti Jasmine Dominić.

VREME SMRTI I DALJE NEPOZNATO

Stoga ostaje pitanje hoće li, ako dođe do podizanja optužnice, kao vreme ubistva ostati avgust 2000. godine s obzirom na to da su iskazi nekih svedoka o tome kad su poslednji put videli Jasminu živu protivrečni.

Sestre Jasmina i Smiljana
Sestre Jasmina i Smiljana, Foto: Print: Vecernji hr

To i nije čudno s obzirom na protok vremena pa su neki tako rekli da su je poslednji put videli 1999., a neki su rekli da su je videli živu i u jesen 2000. godine kada je pak, prema tvrdnji tužilaštva, Jasmina Dominić već bila ubijena. Budući da na telu nije bilo truležnih promena, sudskomedicinski stručnjaci nisu mogli da se izjasne o vremenu smrti, nego samo da je uzrok nasilna smrt udarcima tupotvrdim predmetom u glavu.

(VIDEO) U ŠTA SMO SE PRETVORILI? Vozač kod Jablanice zakucao se u autobus i poginuo, očevidac sve snimao i smejao se dok je žrtva umirala

U međuvremenu, po nalogu tužičaštva u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče obavljeno je i psihijatrijsko veštačenje Smiljane Srnec. Zbog uslova u varaždinskom zatvoru, koji je pretrpan, kako vreme odmiče Smiljani Srnec pritvor sve teže pada, ali kao i svaki pritvorenik, i ona ima pravo da dobije odgovarajuću zdravstvenu zaštitu kako bi mogla da ga podnese, budući da će u pritvoru ostati i dalje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi