Kuća u kojoj je Jasmina živela
Printscreen: Jutarnji hr
Kuća u kojoj je Jasmina živela

Printscreen: Jutarnji hr

Kuća u kojoj je Jasmina živela, Foto: Printscreen: Jutarnji hr

Taj dokaz su otisci njenih prstiju uzeti iz unutrašnjosti zamrzivača, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvosmisleno ukazuju da je samo ona mogla da stavi unutra telo svoje sestre. Forenzičari iz Centra za forenzička ispitivanja i veštačenja “Ivan Vučetić” napravili su stručnu ekspertizu materijalnih tragova.

Osim otisaka Smiljane Srnec, na jednom paketiću iz zamrzivača pronađeni su i otisci drugih ukućana. Upravo taj izvađen je 16. februara ove godine kad je Smiljanina ćerka Katarina otvorila zamrzivač, pomerila taj paketić i onda ugledala ljudsko koleno. Nakon toga joj je pozlilo i dalji tok događaja je manje-više poznat: obavešteni su Centar 112, policija...

SAVRŠENO OČUVANI U ZAMRZIVAČU

Naravno, nalaz i mišljenje forenzičara svaka od strana u postupku tumačiće na svoj način - tužilaštvo kao dokaz optužbe, a odbrana će verovatno te tragove nastojati da relativizuje. Sada sve ukazuje na to da će forenzički tragovi biti ključni argument tužilaštva.

HOROR U DOMU ZA DECU Dečaci pekli druga (14) usijanim ključem, gurali mu četkicu u ANUS, pa ga terali da njome... UŽAS!

Prema saznanjima iz Tužilaštva, ti otisci prstiju, bez obzira na to što je telo bilo u ledu 19 godina, toliko su dobro očuvani da bi se mogli pronaći i decenijama kasnije.

Jasmina Dominić

screenshoot/Independent

Jasmina Dominić, Foto: screenshoot/Independent

- U uslovima u kojima je bilo telo ubijene, ti otisci mogli su da budu sačuvani i stotinu godina - rekao je ugledni forenzičar koji je žele da ostane anoniman.

ISPRIČALA KAKVE SVE UŽASE JOJ JE NA LIVADI RADIO KOMŠIJA Sin došao u posetu 71-godišnjoj majci iz Banjaluke. Kad mu se poverila, odmah je pozvao policiju!

Podsećamo, sva bliža rodbina okrivljene - suprug Ivica, majka Katarina, ćerka Katarina i njen verenik - nisu svedočili o okolnostima šta se događalo u kući 16. februara 2016. godine. I dok je forenzika potvrdila da pronađeni otisci prstiju u zamrzivaču jesu otisci Smiljane Srnec, sudskomedicinski veštaci nisu uspeli ni približno da ustanove vreme smrti Jasmine Dominić.

VREME SMRTI I DALJE NEPOZNATO

Stoga ostaje pitanje hoće li, ako dođe do podizanja optužnice, kao vreme ubistva ostati avgust 2000. godine s obzirom na to da su iskazi nekih svedoka o tome kad su poslednji put videli Jasminu živu protivrečni.

Sestre Jasmina i Smiljana

Print: Vecernji hr

Sestre Jasmina i Smiljana, Foto: Print: Vecernji hr

To i nije čudno s obzirom na protok vremena pa su neki tako rekli da su je poslednji put videli 1999., a neki su rekli da su je videli živu i u jesen 2000. godine kada je pak, prema tvrdnji tužilaštva, Jasmina Dominić već bila ubijena. Budući da na telu nije bilo truležnih promena, sudskomedicinski stručnjaci nisu mogli da se izjasne o vremenu smrti, nego samo da je uzrok nasilna smrt udarcima tupotvrdim predmetom u glavu.

(VIDEO) U ŠTA SMO SE PRETVORILI? Vozač kod Jablanice zakucao se u autobus i poginuo, očevidac sve snimao i smejao se dok je žrtva umirala

U međuvremenu, po nalogu tužičaštva u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče obavljeno je i psihijatrijsko veštačenje Smiljane Srnec. Zbog uslova u varaždinskom zatvoru, koji je pretrpan, kako vreme odmiče Smiljani Srnec pritvor sve teže pada, ali kao i svaki pritvorenik, i ona ima pravo da dobije odgovarajuću zdravstvenu zaštitu kako bi mogla da ga podnese, budući da će u pritvoru ostati i dalje.