Skupština Crne gore
printskrin youtube
Skupština Crne gore

printskrin youtube

Skupština Crne gore, Foto: printskrin youtube

Prema pisanju lista Dan, iako sastanci nisu zakazani, očekuje se da će biti ove nedelje i da će Krivokapić prvo razgovarati sa liderima DF-a, jer je bio nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore", koju čine i poslanici Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije.

Poslanici nove vladajuće koalicije uputili su potpisan zahtev predsedniku Crne Gore Milu Ðukanoviću da Zdravku Krivokapiću da mandat za sastav nove vlade, prenosi podgorička Pobjeda.

Na izborima održanim 30. avgusta tri koalicije koje su osvojile većinu od 41 mandata od ukupno 81 poslaničkog mesta, 23. septembra su zauzeli parlamentarne klupe u koje su poslednjih tri decenije bile rezervisane za Demokratsku partiju socijalista, čiji je šef Milo Ðukanović.

Parlamentarnu većinu čine tri koalicije - "Za budućnost Crne Gore" predvođeni Zdravkom Krivokapićem i Demokratskim frontom koja je osvojila 27 mesta, koalicija "Mir je naša nacija" koju predvodi Aleksa Bečić, predsednik Demokratske Crne Gore sa 10 mandata, i koalicija "Crno na bijelo" predvođena Građanskim pokretom URA, Dritana Abazovića, sa četiri poslanička mesta.

Pročitajte: