Papa Franja
Tanjug/AP
Papa Franja

Tanjug/AP

Papa Franja, Foto: Tanjug/AP

Najoštrija je bila evropska poslanica Ruža Tomašić ocenvši da papa dobro zna ko je srpski patrijarh i da "Irinej nije onakav kakvim želi da se prikaže".

"Oni su blagoslovili tenkove i topove koji su išli na Hrvatsku. Jedan takav ne može biti svedok. Poslala sam mu pismo, a on traži istinu na drugoj strani... Papa na ovaj način još jednom sudi Stepincu. Zašto bih mislila ono što Papa misli?", rekla je Tomašić.

POČELA ČISTKA! Milo krenuo da hapsi, popadali moćnici Crne Gore!

Nikola Grmoja, poslanik opozicionog Mosta ocenio je da Katolička crkva želi dobre odnose sa Pravoslavnom crkvom, i da verovatno želi da pokuša da uskladi stavove s njima pre proglašenja.

Alojzije Stepinac

privatna arhiva

Alojzije Stepinac, Foto: privatna arhiva

Hrvoje Zekanović iz Hrasta uveren je da će Stepinac uskoro biti proglašen svetim.

SRAMNA PRESUDA ZA KLANJE SRPSKOG DETETA! Napravila skandal u sudnici, suze u menjanje iskaza, Albanka monstrum se IZVUKLA KAO NIKO!

"Papa Franja svestan je značaja Stepinca za hrvatski narod i Katoličku crkvu, i usudio bih se da kažem i čovečanstvo. Žao mi je što Srpska pravoslavna crkva i neki pojedinci iz srpske politike to ne uviđaju, ali i tamo su zaduvali neki malo drugačiji vetrovi. Ja sam siguran da ćemo uskoro i u Zagrebu i u Vatikanu slaviti proglašenje Stepinca svetim", izjavio je Zekanović.

Hrvatska

Tanjug/ Damir Senčar

Hrvatska, Foto: Tanjug/ Damir Senčar

Po povratku iz Bugarske i Severne Makedonije, papa je novinarima HRT-a u avionu izjavio da je Stepinac bio duševan čovek, zato ga je Crkva proglasila blaženim.

ZAKLALA SLOBODANA (12) DOK JE VOZIO BICIKL Krvoločna muslimanka prišla srpskom dečaku s leđa i potegla nož... Da li će je stići pravda?

"Ali u određenom trenutku u procesu kanonizacije postoje nejasne tačke, istorijske tačke. Molio sam se, promišljao sam to, tražio sam savete i video da treba da zatražim pomoć (srpskog partijarha) Irineja. On je velik patrijarh. Irinej je pomogao, napravili smo zajedničku istorijsku komisiju i sarađivali smo. I Irineju i meni jedini je interes istina. I da ne pogrešimo. Čemu bi služilo proglašenje sveca ako tu istina nije jasna? Nikom to ne bi služilo", rekao je papa Franja.

OSTADOŠE HRVATI BEZ HRVATA Otišlo 300.000 ljudi, svaki četvrti iznad 50 godina! Statistički podaci zabrinjavajući!

I, ŠTA ĆEMO SAD?! "Kako Milo može lažima da odbrani sebe od izveštaja koji nisu pisali "večiti neprijatelji" njegovog trona - Srbi i Rusi - već Amerikanci"

BiH ULAZI U NATO?! Zajednička komadna Alijanse saopštila: Više nema izgovora! Od ulaska zavisi vaša bezbednost!