Policija
Alo!/Dejan Briza
Policija, ubistvo, ulica, masakr

Shutterstock, ilustracija

Ilustracija, Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Prema optužnici, Veselijeva je na najsvirepiji način ubila dečaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično delo, ali nije preduzeo neophodne mere da ona bude kažnjena.

OSTADOŠE HRVATI BEZ HRVATA Otišlo 300.000 ljudi, svaki četvrti iznad 50 godina! Statistički podaci zabrinjavajući!

Tužilaštvo je u završnoj reči 12. marta naglasilo da je tokom postupka van svake razumne sumnje dokazalo krivicu optuženih.

Tužilac Miroslav Janjić rekao je da je krivica dokazana van svake sumnje i da je svaka činjenica iz optužnice potkrijepljena dokazima i svedocima, odnosno da je Veselijeva bila pripadnik jedinice Sakiba Halilovića i da je ubila 12-godišnjeg dečaka srpske nacionalnosti Slobodana Stojanovića.

I, ŠTA ĆEMO SAD?! "Kako Milo može lažima da odbrani sebe od izveštaja koji nisu pisali "večiti neprijatelji" njegovog trona - Srbi i Rusi - već Amerikanci"

Branioci Halilovića i Veselijeve u završnim rečima 29. marta zatražili su da oni budu oslobođeni.

Halilovićev branilac Lejla Čović rekla je da u ovom krivičnom postupku ne postoji nijedan materijalni dokaz da je Halilović bio imenovan, izabran ili postavljen na poziciju komandovanja.

OBRUKAO SE ZA SVE PARE "Zabila si sebi...": Milo se slikao sa ženom Huana Gvaida, ali na jednu stvar nije računao! (FOTO)

Mirna Delalić, branilac Elfete Veseli, rekla je da Veselijeva nikada nije bila pripadnik nijedne vojne jedinice, niti je učestvovala u ratnim dejstvima, te da nije istina da je optužena dečaka ubila iz osvete.

Izricanje presude zakazano je za 8.30 časova.