SUPRUG NASTRADALE ŽENE OČAJAN Obe strane odgovorne za pogibiju Maje Šljivančanin, a evo ko je za jemstvo ponuđeno 330.000 €

Maloletni M. S. iz Beograda naći će 26. avgusta na optuženičkj klupi Osnovnog suda u Kotoru zbog sumnje da je na otvorenom moru, između Školjića i Mogren plaže, gliserom izazvao nesreću u kojoj je nastradala službenica crnogorske policije, Maja Šljivančanin.

Gliser se zaleće na prepuni novosadski Štrand
Foto: Alo

Verenik Maje Šivljančanin Vladimir Stanišić prošao je samo sa povredama.

Nesreća se dogodila 11. jula, a osim maloletnog M.S. nesreći je, navodi se, doprineo i Stanišić, koji je upravljao barkom budvanskih tablica.

Kako je preneo portal RTCG, u nalazu veštaka se navodi da se nesreća dogodila zbog nepridržavanja međunarodnih pravila o izbegavanju sudara na moru oba učesnika pomorske nesreće.

Maloletni M. S. je, kako se navodi u nalazu, prouzrokovao pomorsku nesreću jer se nije pridržavao međunarodnih pravila o izbegavanju sudara na moru kao i Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe.

“Plovilo ''Sea Ray Sundancer 395'', kojim je upravljao sedamnaestogodišnjak se neposredno pre udara kretalo brzinom od 17,3 čvora što svakako nije sigurnosna brzina”, navodi se u nalazu.

U nalazu se navodi da je upravitelj čamca BD 230 Vladimir Stanišić doprinio pomorskoj nesreći jer se nije pridržavao međunarodnih pravila o izbegavanju sudara na moru.

Maloletnik je tvrdio da nije video barku ispred sebe.

Osnovni sud je u utorak prihvatio jemstvo u iznosu od 330.000 evra koje je ponudila porodica M. S. kako bi se od optužbi za izazivanje nesreće branio sa slobode.

Međutim, sedamnaestogodišnjak će Istražni zatvor u Spužu napustiti tek nakon pravosnažnosti odluke o prihvatanju jemstva, preneo je portal RTCG.

Povezane vesti

 • Korisnik: Gordian
  15/08/2020 - 08:15
  Svako ko se nadje na putanji maloletnika koji upravlja jahrom,dzipom,avionom automatski je kriv.Zakon svake zemlje na Balkanu ima to jasno regulisano.Nije ovo ni prvi ni zadnj put da se ovako nesto desi,tako da ce se sve uraditi po oprobanom,proverenom,receptu i tacka. Zakon je,oduvek,bio isti za sve.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi