Svetlana Ceca Ražnatović
Foto: Privatna arhiva/Alo

Danas veliki broj pravoslavaca slavi Svetog Nikolu, najveću slavu u Srbiji. Takođe, mnoge estradne ličnosti danas proslavlju zaštitnika porodice, a kod nekih je spisak gostiju vrlo dugačak.

Jedna od najvećih muzičkih zvezda, Svetlana Ceca Ražnatović danas slavi krsnu slavu. Takođe, Cecina devojačka slava je Sveti Nikola, tako da pevačica svake godine okuplja i Ražnatoviće i Veličkoviće, ali i veliki broj gostiju među kojima je i mnogo kolega.

 

Poznato je da folk zvezda ne propušta božićni posta, a tokom njega jede jednostavna ali ukusna jela, baš kao što je pita sa šampinjonima. 

Ovo jelo nije samo ukusno, već je i izuzetno jednostavno za pripremu, što ga čini idealnim za sve koji poste ili žele da uživaju u laganom obroku.

Pored toga, recept Cece Ražnatović za pitu sa šampinjonima je ukusan i brzo se priprema, što ga čini pogodnim za svaku priliku.

Ceca je otkrila da uz ovaj obrok voli da popije i čašu svežeg soka od paradajza, što dodatno doprinosi zdravoj i osvežavajućoj ishrani tokom posta

- Moja mama je insistirala na tome da Lidija i ja na vreme naučimo sve što se kuvanja tiče, ali bih ja sada lagala kada bih rekla da to i radim. Ne uživam u tome, niti me to interesuje. Da se razumemo, da moram, naravno da bih to radila. Ništa od toga nije mi strano, već jednostavno, imam mogućnost izbora. Nisam nikakva kuvarica, ali sam zato sjajna domaćica. Kad god da dođu kod mene gosti, oni su dobro posluženi, ugošćeni i stojim iza toga što govorim - izjavila je pevačica ranije, piše Telegraf.

Recept Cece Ražnatović za pitu sa šampinjonima

Sastojci

500 g kora za pitu
500 g šampinjona
2 manja praziluka
1 dl ulja
1 čaša kisele vode
1 prašak za pecivo
mešavina začina, biber, so

Praziluk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne omekša. Dodajte naseckane šampinjone i nastavite da dinstate dok tečnost ne ispari. Posolite, pobiberite i dodajte mešavinu začina po ukusu. Kore podelite na tri dela. Prve dve premažite mešavinom ulja i kisele vode, a na treću dodajte pripremljeni nadev. Urolajte pitu i poređajte je u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok kora ne dobije zlatno-smeđu boju.

Ova pita je savršen izbor za sve koji poste, ali i za one koji vole lagane i zdrave obroke. Pored toga što je ukusna i zasitna, možete je služiti toplu ili hladnu, uz osvežavajući sok od paradajza, kao što to radi Ceca.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading